spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1444 receptů

Hlavní jídla

recept

Baba Ganoush

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

lilek: {1}

tahini sezamová pasta: {2,5} KL

olivový olej: {1} PL

česnek: {1}

citrón: {0,5}

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Baba Ganoush – recept

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50 minut. Během pečení každých 10 minut lilky otáčíme. Po upečení lilky rozpůlíme. Když lilky vychladnou, odstraníme dužninu, přidáme sezamovou pastu, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek, pepř, sůl a olivový olej a dobře rozmixujeme. Baba Ganoush servírujeme s pita chlebem. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Grilovaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Lilek a rajčata omyjeme, lilek nakrájíme na kolečka, rajčata a mozzarellu na drobné kousky. Lilek osolíme z obou stran a necháme tzv. vypotit, aby pustil vodu (asi 20 minut). Mezitím si můžeme...

Tip na recept

všechny recepty >

Zelený chřest ve slanině

Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté konce a opepříme. Každý stonek obalíme ve slanině a klademe na rozehřátou pánev bez oleje. Zelený chřest ve slanině restujeme ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Pokud slanina...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Přílohy:

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme...

Hlavní jídla:

Plněný lilek

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Vmícháme vejce, po sražení vajíček necháme vychladnout. Lilek rozpůlíme podélně a vydlabeme tak, aby zbyla stěna asi 0,5 cm silná. Nasekaný vydlabaný lilek...

Polévky:

Rýžová polévka se zeleninou

Do horkého zeleninového vývaru přidáme přidáme mrkev a petržel nakrájené na kolečka, rýži, pepř a sůl. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Rozklepneme vejce do hrnečku a přes vidličku vlijeme do vroucí polévky....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte