Rakytníkový olej 50ml

Cena: 169  
array(0) { }

Jedinečný Rakytníkový olej lisovaný za studena s obsahem komplexu karotenoidů a nenasycených mastných kyselin

Rakytník řešetlákový (Hipophae rhamnoides) dodává tělu energii, čímž pomáhá redukovat příznaky únavy. Jeho vlastnosti ocení zejména muži, protože působí pozitivně na plodnost a ovlivňuje kvalitu spermií. Je zdrojem množství vitaminů A, C, E, beta-karotenu, antioxidantů, minerálních látek, aminokyselin a mastných kyselin. Karotenoidy obsažené v rakytníku jsou rostlinná barviva červené nebo oranžové barvy. Rakytníkový olej obsahuje řadu nenasycených mastných kyselin Omega 6, Omega 9, kyselinupalmitovou, stearovou a behenovou.

Obsah: 50 ml

Použití rakytníkového oleje:

Pokud chcete maximálně využít účinky rakytníkového oleje, spojte vnitřní a vnější užívání.

Vnitřní užití: Užijte 5 kapek oleje denně při jídle. Nejlepší je užívat olej přímo, případně smíchaný s jogurtem, kefírem nebo kyselým mlékem.

Vnější užití: Olej je možné používat k potírání a promazávání postižených míst, k výplachům ústní dutiny a krku, je možné jej přikládat ve formě obkladů neb přidávat do pleťových krémů a vlasových masek. Olej je možné míchat s krémy, balzámy a olivovým olejem.

Více o rakytníku:

Oranžovočervené plody Rakytníku jsou unikátním zdrojem celé řady nezbytných, jedinečných a účinných látek. Najdeme v nich hojnost vitamínu C, A, B1, B2, B6, D, E a K1. Dále obsahují kyselinu listovou, bioflavonoidy s mimořádnými antioxidačními účinky, fytoncidy, nenasycené mastné kyseliny jako linolová, linoleová, oleová, palmitová, stearinová, dále alkaloidy a celkem 15, pro tělo nezbytných minerálů a stopových prvků jako železo, draslík, mangan, síra, bór, měď, nikl, vápník a další. Velmi důležitou látkou jsou karotenoidy, kterých bývá v oleji 120 – 320 mg/100g.

Karotenoidy hrají nesmírně důležitou úlohu v ochraně našeho zdraví, protože se v těle přeměňují na provitamín a vitamín A, jež je nezbytný pro oční sítnici, sliznice a kůži.
Všechny živiny a vitamíny jsou v rakytníkových plodech ve formě, kterou náš organismus umí velmi dobře využít. Plody rakytníku je možné konzumovat jak čerstvé, tak i sušené nebo mražené.


Kategorie: Oleje, masti, balzámy, Oleje, másla

Ekzém, Cholesterol, Infekce, Obranyschopnost, Překyselení, Regenerace a rekonvalescence, Stárnutí, Trávení, Vitaminy a minerály


Ekzém, Cholesterol, Infekce, Obranyschopnost, Překyselení, Regenerace a rekonvalescence, Stárnutí, Trávení, Vitaminy a minerály



Stáhnout v PDF

Přečteno: 834x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.