Rajská polévka

300 g rajčat
1 ks cibule
2 lžíce oleje
1,5 l zeleninového vývaru
petrželka
1 lžíce čerstvě nasekané bazalky
100 g sýra
pepř
sůl



Rajská polévka – postup přípravy

Nejprve vezmeme rajčata a nakrájíme je na čtvrtky. Poté je vložíme do kastrolu, mírně je podlijeme a rozdusíme. Až trochu zchladnou tak je propasírujeme přes jemný cedník. Na oleji si mezitím osmahneme cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno, přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme a poté chvíli podusíme. Tak po 5 minutách dušení přidáme zeleninový vývar, nasekanou bazalku a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Pokud chceme, můžeme do hotové polévky dát ještě uvařenou rýži nebo těstoviny. Poté je však nutné rajskou polévku ještě chvíli prohřát.

Poté už může být rajská polévka okamžitě podávána, a to navrchu posypaná nastrouhaným sýrem a ozdobená petrželkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1280x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.