Rajská polévka

300 g rajčat
1 ks cibule
2 lžíce oleje
1,5 l zeleninového vývaru
petrželka
1 lžíce čerstvě nasekané bazalky
100 g sýra
pepř
sůl



Rajská polévka – postup přípravy

Nejprve vezmeme rajčata a nakrájíme je na čtvrtky. Poté je vložíme do kastrolu, mírně je podlijeme a rozdusíme. Až trochu zchladnou tak je propasírujeme přes jemný cedník. Na oleji si mezitím osmahneme cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno, přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme a poté chvíli podusíme. Tak po 5 minutách dušení přidáme zeleninový vývar, nasekanou bazalku a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Pokud chceme, můžeme do hotové polévky dát ještě uvařenou rýži nebo těstoviny. Poté je však nutné rajskou polévku ještě chvíli prohřát.

Poté už může být rajská polévka okamžitě podávána, a to navrchu posypaná nastrouhaným sýrem a ozdobená petrželkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1507x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Polévka Vigna 120g LeGracie

Polévka s fazolkou mungo a pohankou Po téhle kouzelné fazoli Honza sice až do…

Cena: 29 Kč

Polévka Umbrie 120g LeGracie

Luštěninová polévka po italsku Že se polévkou nenajíte? Že vámi proteče?…

Cena: 29 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte