Rajská omáčka

rajský protlak
cibule
hladká mouka
bobkový list
nové koření
celý pepř
hřebíček
skořice
cukr
sůl
olej
zeleninový vývar nebo voda


Rajská omáčka – postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej, který lehce zaprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Jíšku rozmícháme a přidáme sůl, cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření a hřebíček. Povaříme cca 20 minut, poté do omáčky vmícháme rajský protlak, skořici a cukr. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu.

Kdyby se nám zdála rajská omáčka moc hustá, můžeme ji zředit zeleninovým vývarem nebo vodou na požadovanou hustotu. Nakonec přecedíme.

Rajská omáčka se podává s těstovinami či houskovým knedlíkem, lze ji servírovat i se sójovým masem. Sójové maso povaříme v dostatečném množství osolené vody nebo v zeleninovém vývaru s bobkovým listem a novým kořením, necháme okapat a zalijeme rajskou omáčkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1139x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.