Rajčatová polévka

750 g čerstvých rajčat
150 g řapíkatého celeru
2 velké stroužky česneku
1 svazek petrželové natě
2 lžíce másla
tymián
citrónová šťáva
cayenský pepř
plátky citrónu



Rajčatová polévka – postup přípravy

Rajčatová polévka je vždy nejchutnější z čerstvých rajčat, ale použít můžeme samozřejmě i rajčata sterilovaná. Čerstvá rajčata spaříme v hrnci s horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme je na malé kostičky. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať a oloupaný česnek nasekáme nadrobno a spolu s celerem je osmahneme na rozehřátém másle. Poté přidáme nakrájená rajčata a zalijeme 200 ml studené vody, přidáme tymián a pod pokličkou necháme asi 15 minut dusit.

Rajčatovou polévku dochutíme solí, cayenským pepřem a citrónovou šťávou. Na talíři polévku ozdobíme tenkými plátky čerstvě nakrájeného citrónu. Rajčatová polévka je také vynikající, pokud ji na závěr posypeme troškou strouhaného sýru parmazán, nebo jakýmkoli sýrem podle naší chuti.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1405x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.