První rande: Jak se připravit, kam jít a jaká zvolit témata hovoru?

První rande: Jak se připravit, kam jít a jaká zvolit témata hovoru?

Jak se připravit na první rande

Témata k hovoru rozhodně nevymýšlejte dopředu, bude-li příjemná atmosféra, pak přijde nenucená konverzace sama. Před první schůzkou si raději udělejte čas sami na sebe, chvíli relaxujte, očistíte tím svoji mysl od případného stresu. Zůstaňte sami sebou a zbavte se tendencí přehnaně se připravovat.

Čtěte také:

Láska je chemie. Vědci přesně ví, co se děje v našem těle, když jsme zamilovaní!

Na první rande rozhodně dorazte včas a na místě se při konverzaci vyvarujte negativních nebo smutných témat. Konverzaci veďte v odlehčeném a spíše pozitivním duchu. Mluvte třeba o tom, jaké máte plány do následujících dní, co rádi děláte ve volném čase a podobně.

Jak na prvním rande zaujmout svůj protějšek

Usmívejte se - Úsměv dodává jiskru a dobrou náladu. Líbí se vám váš protějšek a je vám s ním či s ní dobře? Pak se nestyďte mu nebo jí to dát najevo úsměvem.

Zrcadlení - Pokud vám na schůzce opravdu záleží, pak můžete použít zcela jednoduchý trik, takzvaně zrcadlete. Váš protějšek se usměje, usmějte se také, pozorujte jeho nebo její reakce a snažte se ty své co nejvíce přizpůsobit tomu druhému. Atmosféra se tím stane uvolněnější. Pozor však na přílišnou horlivost.

Jak si nepokazit první rande

Přijďte načas

Pokažený první dojem se napravuje dost těžko a pokud se opozdíte, pak máte startovní pozici dost zhoršenou. Pokud se tak už ale stane, omluvte se a vysvětlete svoje zpoždění. Na rande raději vycházejte s časovou rezervou a pokud nestíháte, tak napsat vysvětlující sms je samozřejmostí.

Buďte sví

Není nic horšího, než se na prvním rande před druhým přetvařovat. Nikdy se nevyplácí dělat ze sebe někoho, kým nejste. Když se přetvařujete, pak jste v napětí a rande si nejen že neužijete,ale i váš protějšek jistě zaznamená vaši nepohodu. Buďte tedy sami sebou, mluvte o tom, co vás baví a co máte rádi.

Nebojte se někoho odmítnout a nebojte se odmítnutí

Férově někoho odmítnout je vždy lepší, než nechávat setkání tzv. “vyšumět“, i když víte, že s dotyčným o další kontakt nestojíte. Dáváte tak šanci i tomu druhému, aby mohl co nejdříve najít spokojený vztah. Také z případného odmítnutí si nedělejte hlavu.

Berte první rande jako zábavu

Na svůj protějšek se příliš neupínejte, na schůzku se vydávejte spíše s předpokladem příjemně stráveného večera, než vyhlídkami na společnou budoucnost.

Buďte slušní k obsluze a pozorujte také chování vašeho protějšku

To, jak se váš partner nebo partnerka během první schůzky chová k obsluze, vám napoví mnohé o jeho povaze. Chová-li se muž arogantně a povýšenecky, pak se pravděpodobně bude podobným způsobem časem chovat o ke svojí partnerce. Žena nespokojená každou drobností bude zřejmě i ve vztahu časem nad vším ohrnovat nos. Dobrou radou na první rande je tedy dbát více na dobré vychování a způsoby.

Zdokonalte své konverzační schopnosti

Jste lepšími posluchači než vypravěči? Víte, že jste spíše plachá či plachý a nervozita vám znesnadňuje konverzaci? Pak je určitě na místě na těchto svých slabších oblastech zapracovat a překonání studu na schůzce může být k tomuto vhodnou výzvou.

Kam na první rande - nejčastější místa

První rande jako romantická procházka

Procházka je ideální variantou pro jarní a letní měsíce. Jděte se někam projít a procházku pak zakončíte posezením na lavičce nebo posezením v kavárně nebo restauraci.

První rande v kavárně nebo restauraci

Jedná se o oblíbené místo k randění. Chcete-li se v klidu a pohodě usadit, je lepší si předem rezervovat stolek. Tak se vám nestane, že pak budete pobíhat od podniku k podniku, pokud nenajdete ve vybrané restauraci místo. Pokud se navzájem moc neznáte, je lepší si sednout spíše naproti sobě. Znáte-li se více, pak vedle sebe. K vzájemnému sbližování je také vhodné, pokud sedíte u menšího romantického stolečku. Je tam větší šance na letmé doteky a podobně.

První rande

Témata k hovoru na prvním rande

Bez kontroverzních témat

Na prvním setkání je vhodné vyhýbat se rizikovým tématům, jako jsou politická situace, finance, bývalé vztahy a podobně. Stejně tak platí, že pokud je pro vás některá otázka vašeho protějšku nepříjemná nebo nepřijatelná, pak buďte autentičtí a klidně změňte téma hovoru, nebo dejte najevo,že vám stávající situace nebo téma není právě příjemné. Je vhodné se vyhnout i vážným tématům, jako jsou majetek, svatba a děti. Dávejte si pozor na to, ať nemluvíte jen o sobě, přespříliš nevyzvídáte a ani to nepřehánějte otevřeností.

Síla nonverbální komunikace

Vzájemné poznávání a první dojmy vznikají především na základě nonverbálních signálů, tedy takzvané řeči těla. Neostýchejte se dát svému protějšku najevo, že se vám líbí a že k němu chováte náklonnost. Pokud je náklonnost oboustranná, pak mu tím zalichotíte a uděláte na něj dojem.

Trapné ticho?

Je dobré být připravený i na to, že může nastat chvíle trapného ticha. V případě takového trapného okamžiku nepropadejte panice, hezky se usmějte, případně proneste nějaký „přípitek“, či mějte v rukávu připravenou nějakou osvědčenou historku ze svého života. Je-li nejhůř, klidně použijte starou osvědčenou metodu konverzace o počasí.

První rande - další rady

Nehledejte pro nikoho omluvy

Neslušné nebo dokonce hrubé chování, pozdní příchod bez omluvy, nemístné výmluvy… nic z toho protějšku netolerujte a raději se poohlédněte jinde. Dávat další šanci se v těchto případech rozhodně nevyplácí.

Dopřejte si občas pauzu

Každých pár měsíců si dopřejte pauzu, během které se nebudete aspoň dva týdny s nikým scházet, psát si, flirtovat a vůbec probírat s kamarády nebo kamarádkami vaše partnerské vyhlídky. Uvidíte, jak se po takové pauze budete cítit odpočinutí a plní energie.

Jak se obléknout na první rande

Pro muže je vhodné oblečení typu lehké elegance, jako je kombinace košile, kalhot a polobotek. Není vhodné příliš sportovní oblečení nebo oblečení jako na obchodní schůzku. Umyté vlasy, čistota a lehká vůně by měly být samozřejmostí.

Vizuální stránka ženy a tím i zhodnocení její atraktivity je pro muže zpravidla prvotním důležitým signálem. Nezíská-li žena jeho pozornost, pak nemá mnohý muž důvody a motivy se nadále snažit. Žena by měla být především upravená, svůdná a elegantní, ale ne vyzývavá. Vůně i líčení by mělo být spíše decentní.

Ukončení prvního rande a rozloučení

Konec schůzky sebou přináší některé otázky. Co se týká placení, pak je namístě, aby muž se zachoval galantně a zaplatil. Pokud se na tom oba domluví, pak je možné se na útratě podělit. Rozlučková pusa je na místě, pokud sympatie jsou oboustranné.

Jak na rande naslepo

Rande naslepo je v dnešní době seznamování se přes internetové seznamky a přes sociální sítě poměrně častou variantou prvního setkání. Pochyby před takovouto schůzkou pronásledují asi každého. Výběr vhodného místa schůzky by v tomto případě měl být obzvláště dobře zvážen. Mělo by se jednat rozhodně o místo veřejné, kde máte jistotu, že se tam pohybují lidé celý den. Dejte si nějaké poznávací znamení tak, abyste se jednak poznali. To vám dá také možnost ze schůzky vycouvat, pokud vyhodnotíte, že dotyčný o sobě lhal, neodpovídá původnímu svému popisu nebo podobně. Pokud se schůzek naslepo bojíte, pak se domluvte s nějakými přáteli a zorganizujte větší společnou akci, kam objekt zájmu pozvete. Situace tak bude do jisté míry pro oba jednodušší.

Na prvním rande naslepo není vhodné na sebe dávat osobní kontakty, adresu bydliště nebo zaměstnání. A přestože sex na prvním rande nebývá v dnešní době nic vzácného, mějte na paměti, že se jedná o pro vás úplně neznámého člověka, o kterém nic netušíte, i když se může jevit sebelépe.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Lunární kalendář

ČTVRTEK 28. 03. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni
PÁTEK 29. 03. 2024
štír
Měsíc putuje znamením Štíra, je v ubývající fázi. Štír má vliv na intimní oblast a močové cesty. Pijte čaje, které tyto orgány posilují, udělejte si…
více o tomto dni
SOBOTA 30. 03. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou,…
více o tomto dni
NEDĚLE 31. 03. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou,…
více o tomto dni
PONDĚLÍ 01. 04. 2024
střelec
Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou,…
více o tomto dni
ÚTERÝ 02. 04. 2024
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni
STŘEDA 03. 04. 2024
kozoroh
Měsíc putuje znamením Kozoroha a je v ubývající fázi. Kozoroh má vliv na pleť, ale působí také na kolena, kyčle a klouby. Nepodnikejte dnes dlouhé…
více o tomto dni

Je vodíková voda zázračným nápojem nebo jde o největší podvod 21. století?

Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

Vztahové pověry z celého světa: Znáte je?

Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).
Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

Jak chovat hady – 5 důležitých rad pro začínající chovatele

Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Nabídka rychlé a nebankovní půjčky pro každého do 24 hodin

Hledáte půjčku na splacení všech svých dluhů? Musíte zaplatit exekuci? Máte spis v reg...

Jarní očistná hladovka

Rád bych v březnu držel 3-4 dnní očistnou hladovku jen o vodě. Kdy začít a kdy končit?...

Výklad karet

Ahoj, človíčku :)) Následující řádky zaujmou spíše někoho, kdo je nějakým způsob...
Zobrazit všechna témata

Máte problémy s vyprazdňováním? 5 kroků ke zdravé stolici

Stolice: Téma, které je tak trochu tabu. Přitom se týká každého z nás. Jen málokdo může říci, že se v tomto směru nesetkal v životě s žádným problémem. Zácpa, průjem, problémy s vyprazdňováním… Co je považováno...

Afrodiziaka k jídlu. Které potraviny vám zaručí dokonalý večer ve dvou?

Vkrádá-li se do vašeho milostného života šeď, nuda a všednost, pak je nejvyšší čas s tím něco udělat. To samé platí i v případě, že se objevily potíže s libidem nebo impotencí. Možností, jak stávající stav řeši...

Děti a paměť: Jak účinně procvičovat paměť u dětí?

Dětství je obdobím, během kterého lidské tělo prochází obrovskými změnami. A to nejen vzhledově, ale také v oblasti orgánů. Jedním z takových orgánů je i mozek, který při narození není plně vyvinutý. Je složitý...

Jak se vyrovnat se ztrátou? Návod, na zdravé truchlení

Každého z nás to v životě občas potká. Ztráta blízké osoby je hodně bolestivá záležitost a je poměrně náročné se s ní vypořádat. Přitom nemusí jít hned u úmrtí, ale patří sem i rozchod nebo rozvod. Jak se vyrov...

Zlomeniny pánve

Pletenec pánevní je označení pro anatomickou strukturu prstencovitého tvaru, která leží na bázi páteře. Kost pánevní je párová a srůstá ve stydké oblasti. Kost je plochá a vznikla srůstem kostí kyčelní, sedací ...

Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky

Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékej...

Kvasinková infekce u psa: Jak ji rozpoznat a léčit?

Kvasinková infekce u psa bývá poměrně častým problémem. Když se včas a adekvátně neléčí, může se rozšířit a způsobovat nejedny nepříjemné kožní potíže. Ty zpravidla zasahují uši pejska, tlapky, kožní záhyby neb...

Cévní mozková příhoda: Boj s časem

Příčiny vzniku cévní mozkové příhody jsou dvojího typu: Prvním typem je takzvaná hemoragická cévní mozková příhoda. K hemoragické cévní mozkové…

Pocit vysvobození

Dneska bych si tu dovolila pár řádek o pocitu vysvobození. Každej si pod tim představí něco jinýho, ale já pod tim vidim jediný - vyjdeme ze svazujících myšlenkovejch okovů, který maj podobu strachu, předsudků, zloby, smutku a bůhví čeho ještě. Tyhle okovy si ostatně nasazuje téměř každej člověk zcela dobrovolně a pak mu dá sakra práci s tim něco udělat - respektive se jich zbavit.