Pórková polévka

1,5 l vody
40 g kvasnic
7 středních pórků
sůl
pepř
petrželová nať
1 cibule
máslo
hladká mouka
starší rohlík
olej


Pórková polévka – postup přípravy

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené kvasnice a osmahneme do zlatova. Zalijeme vodou, do které poté přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. Osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut.

Do většího hrnce dáme rozehřát máslo, vsypeme hladkou mouku a mícháme, dokud tuk nepřestane pěnit (jen cca půl minuty). Zalijeme připravenou polévkou i s pórkem a vaříme dalších asi 20 minut. Hotová pórková polévka se může ozdobit čerstvou petrželkou.

Rohlík nakrájíme na kostičky, na troše oleje osmažíme. Pórková polévka se tímto dochutí těsně před podáváním, aby pečivo zůstalo křupavé a nerozmočilo se.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1631x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.