Polévka z hlívy ústřičné

500 g hlívy ústřičné
2 cibule
3 stroužky česneku
hladká mouka
majoránka
sladká paprika
sůl
pepř
olej



Polévka z hlívy ústřičné – postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, společně chvíli orestujeme, zaprášíme sladkou mletou paprikou a zalijeme vodou (asi 1 litr). Místo vody můžeme použít zeleninový vývar. Vaříme tak dlouho, dokud nebude hlíva ústřičná měkká, poté osolíme, opepříme a prolisujeme k ní česnek.

Mouku rozmícháme ve vodě, za stálého míchání přilijeme do polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Na závěr dochutíme majoránkou a už dále nevaříme.

Polévka z hlívy ústřičné se podává s čerstvým pečivem nebo s na kostky nakrájeným a na oleji osmaženým starším chlebem. Před podáváním můžeme polévku posypat na jemné nudličky nakrájenou syrovou cibulí.

Tato polévka je nazývána také jako falešná dršťková polévka, neboť chutná velmi podobně.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 11198x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Polévka Vigna 120g LeGracie

Polévka s fazolkou mungo a pohankou Po téhle kouzelné fazoli Honza sice až do…

Cena: 29 Kč

Polévka Umbrie 120g LeGracie

Luštěninová polévka po italsku Že se polévkou nenajíte? Že vámi proteče?…

Cena: 29 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč