Polévka z hlívy ústřičné

img



Polévka z hlívy ústřičné – postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, společně chvíli orestujeme, zaprášíme sladkou mletou paprikou a zalijeme vodou (asi 1 litr). Místo vody můžeme použít zeleninový vývar. Vaříme tak dlouho, dokud nebude hlíva ústřičná měkká, poté osolíme, opepříme a prolisujeme k ní česnek.

Mouku rozmícháme ve vodě, za stálého míchání přilijeme do polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Na závěr dochutíme majoránkou a už dále nevaříme.

Polévka z hlívy ústřičné se podává s čerstvým pečivem nebo s na kostky nakrájeným a na oleji osmaženým starším chlebem. Před podáváním můžeme polévku posypat na jemné nudličky nakrájenou syrovou cibulí.

Tato polévka je nazývána také jako falešná dršťková polévka, neboť chutná velmi podobně.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.