Polentový nákyp

300 g mraženého špenátu
0,5 l zeleninového vývaru
130 g polenty
60 g sýra ricotta
2 vejce
1 lžíce škrobové moučky
sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, majoránka
pažitka
máslo
strouhaný tvrdý sýr na posypání

Polentový nákyp – postup přípravy

Zahřejeme trochu vody a necháme v ní roztát špenát. Zeleninový vývar uvedeme do varu, vsypeme do něj kukuřičkou krupici a při mírné teplotě a za stálého míchání ji dvanáct minut vaříme. Dalších dvanáct minut ji ještě necháme bobtnat.

Rozdrobíme sýr a oddělíme od žloutku jeden bílek. Smícháme polentu se špenátem, sýrem, jedním vejcem a jedním žloutkem, škrobovou moučkou a majoránkou. Osolíme ji, opepříme a přichutíme strouhaným muškátovým oříškem. Z jednoho bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do hmoty. Vymažeme formu do mikrovlnné trouby a naplníme ji polentovým nákypem. V mikrovlnné troubě pečeme polentový nákyp pět minut při 600 W, pak dalších pět minut při 360 W. Těsně před koncem ještě nákyp posypeme strouhaným sýrem a necháme jej rozpustit.

Polentový nákyp posypeme majoránkou a pažitkou (nejlépe čerstvě nasekanou) a ihned podáváme.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1071x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Mladý ječmen v prášku 250g

100% rostlinný, v prášku. Doplněk stravy. Výhonky mladého ječmene jsou pro…

Cena: 390 Kč

Esenciální olej BERGAMOT, 10ml INVEDA

Přírodní esenciální olej se sladkovocnou, dřevitobylinnou vůní Celkově…

Cena: 168 Kč

Kuzu kořenový škrob BIO 50g

Kvalitní rostlinný škrob pro použití v kuchyni V kuchyni využívaný jako…

Cena: 85 Kč

Tulsi Original BIO sypaný 454g

Lahodný BIO bylinný čaj ze tří druhů bazalky Tulsi. Bez kofeinu.…

Cena: 689 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte