Pohankové karbanátky

400 g pohanky
2 cibule
4 stroužky česneku
3 vejce
petrželová nať
majoránka
sůl
pepř
olej
strouhanka



Pohankové karbanátky – postup přípravy

Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryté pokličkou necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze vzniklého těsta tvarujeme pohankové karbanátky, které obalíme ve strouhance a klademe do rozpáleného oleje, kde je smažíme z obou stran do zlatova.

Pohankové karbanátky podáváme například s jemnou bramborovou kaší, čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Tip 1: Do těsta na pohankové karbanátky můžeme pro vylepšení chuti přidat ještě nadrobno nasekané vlašské ořechy nebo trochu nastrouhaného tvrdého sýra.

Tip 2: Nechceme-li, aby byly pohankové karbanátky moc mastné, klademe je rovnou z pánve na papírový ubrousek, který přebytečný tuk vysaje.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3857x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.