Plněné žampióny s bramborami

200 g plátkového sýru
8 ks žampiónů
brambory vařené ve slupce
cibule
olej
smetana
sůl
pepř



Plněné žampióny s bramborami – postup přípravy

Očistíme žampióny, odřežeme kloboučky a jejich vnitřní část vydlabeme. Kloboučky osolíme a opepříme. Uvaříme si brambory ve slupce a nakrájíme je na silnější kolečka. Nadrobno nakrájenou cibulku opečeme v pánvi na oleji spolu s vydlabanou vnitřní částí žampiónů. Odstavíme a necháme nachvíli vychladnout. Přidáme na nudličky nakrájenou třetinu plátkového sýru a vše řádně promícháme. Touto směsí naplníme kloboučky žampiónů.

Na vymaštěný pekáč uložíme na kolečka nakrájené vařené brambory, posolíme je a posypeme na nudličky nakrájenou třetinou plátkového sýru . Přidáme naplněné žampióny a vrchní část žampiónů zalijeme směsí z kysané smetany a zbývající třetiny na proužky nakrájeného plátkového sýru. Plněné žampióny s bramborami vložíme do vyhřáté trouby a necháme dozlatova zapéct.

Plněné žampiony s bramborami můžeme podávat se zeleninovým salátem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1654x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte