Plněné papriky

8 červených paprik
3 lžíce másla
400 g eidamu
1 vejce
2 malá cibule
4 lžíce rýže
800 g rajčat
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř



Plněné papriky – postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. Na troše másla podusíme oloupanou a nadrobno nakrájenou jednu cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme k ní na plátky nakrájená rajčata, sůl, pepř a cukr a vše mírně podlité dusíme. V kastrůlku rozpustíme trochu másla, přidáme mouku a uděláme si světlou jíšku, kterou přidáme k rajčatům. Vše společně dusíme cca čtvrt hodiny. Mezitím si připravíme náplň. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, sůl, pepř a po chvíli přidáme opranou spařenou rýži a společně podusíme. Podléváme vodou, dokud se rýže neuvaří.

Po odstavení z plotny přidáme vejce a sýr nastrouhaný nahrubo. Papriky omyjeme, u stopky skrojíme, semeník vykrojíme a semena vyklepeme. Vnitřek osolíme a naplníme směsí. Plněné papriky přiklopíme odkrojeným víčkem se stopkou. Papriky vložíme do kastrolu, zalijeme omáčkou a dusíme na mírném ohni přikryté asi 20 minut. Plněné papriky podáváme například s dušenou rýží.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2449x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.