Plněné dalamánky

4 dalamánky
1 paprika
1 cuketa
pórek
50 g eidamu
50 g nivy
6 vajec
0,1 l smetany
olej
tymián
rozmarýn
petržel
sůl

Plněné dalamánky – postup přípravy

Dalamánky koupíme v jakémkoli supermarketu. Na vrchní straně je seřízneme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Střídku necháme usušit pro další použití v kuchyni (například k zahušťování omáček). Papriku omyjeme, vybereme zrníčka a nakrájíme na kostičky. Cuketu a pórek také očistíme a všechno nakrájíme na drobné kousky a krátce zeleninu osmahneme na oleji v hlubší pánvi. Pak přidáme posekané bylinky a petrželovou nať a na závěr jen lehce ztužíme ve směsi vejce a trochu vše osolíme, případně opepříme. Zjemníme smetanou a vmícháme nastrouhaný sýr. Touto směsí naplníme připravené, vydlabané dalamánky. Vložíme je na plech pokrytý pečícím papírem do trouby rozehřáté na 160 stupňů a pečeme je asi dvacet minut.

Plněné dalamánky podáváme ještě teplé.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 566x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.