Plněné bramboráky

6 velkých brambor
10 stroužků česneku
2 vejce
hladká mouka
chilli, sůl, pepř, majoránka, sladká paprika
olej
300 g žampiónů
2 cibule
0,15 l smetany
máslo
hermelín
eidam nebo niva

Plněné bramboráky – postup přípravy

Nejprve si uděláme bramboráky. Nastrouháme očištěné brambory půl na hrubém a půl na jemném struhadle, přidáme vajíčka, hladkou mouku, oloupaný nastrouhaný, nebo prolisovaný česnek (6 stroužků), špetku chilli, sůl a hodně majoránky. Bramboráky osmahneme na oleji a dáme je stranou na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Poté si připravíme směs.

Cibule pokrájíme na půlkolečka, oloupeme žampióny a pokrájíme je na větší kousky. Cibuli dáme na pánev, kde jsme si rozpustili máslo, osmahneme a přidáme žampióny. Orestujeme, přidáme chilli, jemně pokrájený zbylý česnek, opepříme, opaprikujeme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a majoránkou.

Bramboráky plníme směsí, poklademe plátky hermelínu a zasypeme trochou strouhaného sýra (například eidam, nebo niva).

Plněné bramboráky podáváme se zeleninovým salátem nebo oblohou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1694x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.