Piškotová bublanina s ovocem

6 vajec
220 g moučkového cukru
50 g Hery
180 g hrubé mouky
500 g ovoce (rybíz, jahody, třešně, meruňky,…)
1 hrst nadrcených dětských piškotů




Piškotová bublanina s ovocem – postup přípravy

Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny a po trochách zašleháváme rozpuštěné a vychladlé máslo. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, během šlehání přidáváme po lžících druhou polovinu cukru. Mouku prosejeme, přidáme ji ke žloutkům a promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Omyté ovoce důkladně osušíme, promícháme s piškoty rozdrcenými na prášek a rozprostřeme po celé ploše na těsto.

Piškotová bublanina s ovocem se peče v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.

Tip: Piškotová bublanina s ovocem se může vylepšit drobenkou, kterou připravíme ze 120 g másla, 170 g polohrubé mouky a 100 g moučkového cukru. Ingredience smícháme a prohněteme, hmotu pak rozdrobíme po celé ploše na ovoce.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2606x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.