Pískavice celá 50g DNM

Cena: 29  
array(0) { }

Firma/Výrobce: DNM Company s.r.o.

Pískavice, je též nazývána fenugreek nebo řecké seno

Používá se při přípravě polévek, omáček, všech druhů indického kari, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených pokrmů.

Složení: pískavice celá = řecké seno (Foenum graecum)

Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů.

Pískavice podporuje vylučování škodlivých látek z organismu. Zároveň pomáhá udržovat normální hladinu krevního cukru, přispívá k normálnímu metabolismu tuků a cukru v krvi. Semena z pískavice zase mají schopnost podporovat normální hladinu cholesterolu v krvi.

Více o pískavici zde.. 

Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

Č. šarže a minimální trvanlivost do: jsou uvedeny na etiketě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
 

 

TIP:

Placky s pískavicí

Budeme potřebovat: 1 špetka kurkumy, 1 špetka chilli, 1 špetka mořské soli, 3 šálky hladké mouky, 1 svazek pískavice (sekané listy), 1/4 šálku mléka, 1 šálek vody

Všechny suroviny zpracujeme, aby vzniklo těsto. Množství vody se řídí podle kvality mouky. Dáme do mísy, přikryjeme a necháme hodinu odpočinout. Z těsta uděláme placky. Rozehřejeme nejlépe teflonovou pánev s tlustým dnem a pečeme placky z obou stran. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Kategorie: Koření jednodruhové

Potence, Sex, Trávení


Potence, Sex, Trávení



Stáhnout v PDF

Přečteno: 223x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.