Pikantní sójové maso

1 balíček sójového masa
1 cibule
1 pórek
350 g rajčatového pyré
3 lžíce sterilované kapie
2 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
sůl
kečup
česnek
chilli

Pikantní sójové maso - postup přípravy

Sójové maso připravíme podle návodu uvedeném na obalu. Až je sójové maso hotové, slijeme ho, a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sójové maso a smažíme asi pět minut. Poté přidáme pórek a opět chvilku smažíme. Vše ochutíme sójovou omáčkou. K masu přidáme rajčatové pyré, povaříme dalších pět minut. Dochutíme sterilovanou kapií. Pokud nemáme kapii, je vhodná jakákoliv jiná sterilovaná sladkokyselá zelenina nebo čalamáda. Spolu s kapií přidáme i tři lžičky nálevu.

Pikantní sójové maso dochutíme cukrem, kečupem, chilli a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Pikantní sójové nudličky podáváme nejlépe s kroketami, hranolky nebo rýží.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 4710x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Pohanka ve mlýně a v kuchyni

Publikace přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou…

Cena: 171 Kč

Jídlem ke zdraví

Autor: Iva Georgievová Publikace autorky Ivy Georgievové je nejen výběrem všech…

Cena: 249 Kč

Chana masala v krabičce 50g

Oblíbená masala pákistánské a indické kuchyně, kořeněná pochoutka z cizrny…

Cena: 58 Kč

Rýže Punjab Basmati bílá 2kg

Vybraný druh dlouhozrnné rýže Basmati Basmati je známá svoji lahodnou chutí a…

Cena: 179 Kč

Římský kmín mletý 50g DNM

Jedno ze základních koření v indické kuchyni Kumín - cummin - kmín jednoletý…

Cena: 38 Kč

Chilli mleté 50g DNM

Ostré koření Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se chilli užívá…

Cena: 33 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte