Pikantní kedlubnová pomazánka

300 g kedlubny
100 g másla
1 lžíce majonézy
2 vejce natvrdo
2 lžičky čerstvě nastrouhaného křenu
1 cibule
1 lžíce citrónové šťávy
2 sterilované okurky
sůl
pepř


Pikantní kedlubnová pomazánka – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát. Majonézu utřeme se změklým máslem do pěny, přidáme natvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vejce, sterilované okurky a cibuli nakrájené nadrobno nebo nastrouhané na jemném struhadle, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Z nastrouhaných kedluben vymačkáme přebytečnou šťávu a přimícháme je k ostatním ingrediencím. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný čerstvý křen.

Pikantní kedlubnová pomazánka se nechá asi hodinu uležet v ledničce a maže na čerstvé pečivo nebo na opečenou bagetu potřenou česnekem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2554x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.