Pikantní kedlubnová pomazánka

300 g kedlubny
100 g másla
1 lžíce majonézy
2 vejce natvrdo
2 lžičky čerstvě nastrouhaného křenu
1 cibule
1 lžíce citrónové šťávy
2 sterilované okurky
sůl
pepř


Pikantní kedlubnová pomazánka – postup přípravy

Kedlubny oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s citrónovou šťávou a necháme chvíli odstát. Majonézu utřeme se změklým máslem do pěny, přidáme natvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vejce, sterilované okurky a cibuli nakrájené nadrobno nebo nastrouhané na jemném struhadle, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Z nastrouhaných kedluben vymačkáme přebytečnou šťávu a přimícháme je k ostatním ingrediencím. Nakonec přidáme najemno nastrouhaný čerstvý křen.

Pikantní kedlubnová pomazánka se nechá asi hodinu uležet v ledničce a maže na čerstvé pečivo nebo na opečenou bagetu potřenou česnekem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3113x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Tento příspěvek byl smazán,
neboť porušil etiku diskuze na portále Spektrum Zdraví.

Redakce


Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte