Pečený fenykl

2 hlavičky fenyklu
červená cibule
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
petrželka
pomerančová kůra
olivový olej
černé olivy
sůl
pepř



Pečený fenykl – postup přípravy

Očištěný fenykl nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek a omytou jarní cibulku na jemné plátky. Do kastrolu dáme vařit vodu. Zeleninu dáme do pařáku a pod pokličkou vaříme deset minut v páře. Připravíme si čtyři větší čtverce z alobalu a do každého položíme část vařené zeleniny. Přidáme petrželku nasekanou nadrobno, nastrouhanou pomerančovou kůru, sůl, pepř a po jedné lžíci olivového oleje do každého balíčku. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dvacet minut. Olivy nakrájíme nadrobno a v míse je promícháme s olivovým olejem, pepřem a solí.

Balíčky pečeného fenyklu necháme trochu zchladnout a před podáváním ozdobíme osolenými olivami. K pečenému fenyklu se jako příloha výborně hodí světlá francouzská bagetka.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2004x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.