Pečené brambory po indicku

700 g brambor
1 cibule
1 lžička kurkumy
1 bobkový list
½ lžičky mletého chilli
½ lžičky mletého černého pepře
½ lžičky garam masala
olej
sůl



Pečené brambory po indicku – postup přípravy

Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme na kousky asi 3 cm velké. Brambory smícháme s kurkumou, přidáme k nim bobkový list a dáme do rozpáleného oleje, kde je za stálého míchání opékáme na středním ohni asi 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a chilli a opékáme dalších 5 minut. Poté přisypeme garam masala, podle potřeby přidáme trochu oleje, zamícháme a necháme několik minut pod pokličkou na větším ohni. Po chvilkách s pánví třeseme, aby se brambory nepřichytily. Sundáme pokličku a ještě chvíli opékáme, dokud garam masala nevytvoří ma povrchu brambor křupavou kůrku.

Pečené brambory po indicku před podáváním ještě posypeme čerstvým mletým černým pepřem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2070x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč