Pečená rajčata

1 kg čerstvých rajčat
0,1 l olivového oleje
2 lžičky podravka přísady
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
3 stroužky česneku
7 vajec
0,1 l smetany na vaření
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 lžička cukru

 

 

Pečená rajčata – postup přípravy

Rajčata umyjeme ve vlažné vodě a osušíme papírovým ubrouskem. Rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme všechna semínka. Rajčata naskládáme do zapékací mísy a zalijeme olivovým olejem. Posypeme je cukrem a pečeme v rozehřáté troubě při teplotě cca 210°C po dobu asi 30 minut. Poté pečená rajčata vyjmeme z trouby, posypeme je jednou lžičkou kořenícího přípravku podravka a čerstvou nasekanou bazalkou. Ke směsi přidáme tři stroužky prolisovaného česneku a dobře promícháme.

Vejce řádně rozšleháme, přidáme k nim smetanu, jednu lžičku podravky a zalijeme jimi pečená rajčata. Opět vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při teplotě 220°C. Pečená rajčata těsně před koncem pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme sýr rozpustit.

Na talíři ozdobíme pečená rajčata nejlépe snítkou čerstvé bazalky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2175x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.