Papája sušená 250g

Cena: 82  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Fudco

Sušené ovoce plné enzymů

Papája pochází z tropických oblastí Střední Ameriky, odkud ji do Evropy dovezli portugalští mořeplavci. Plody obsahují enzym papain, který chrání nezralé plody před škodlivým hmyzem. Papain se účastní zpracovávání bílkovin, jejich štěpení na aminokyseliny a také tvorby trávicích enzymů. Papája přispívá svým bohatým složením k rychlejšímu a účinnějšímu zažívání, a tím může být nápomocná při redukci hmotnosti. Prospívá také zdraví sliznic a ostrosti zraku.

Papája obecná je účinný pomocník při odbourávání tuku. Fermentovaná papája posiluje přirozenou obranyschopnost. Papája obsahuje mnoho provitaminu A, také kyselinu pantothenovou¬ (=vitamin B5) a v neposlední řadě vitamin C. Enzymy v tomto ovoci mají schopnost štěpit bílkoviny v potravě na aminokyseliny. Tato vlastnost je velmi prospěšná, jelikož hodně lidí má v dnešní době problémy s nedostatečným zužitkováním bílkovin, což způsobuje, že bílkoviny hnijí ve střevech.

Enzymy jsou biokatalyzátory tvořící se v rostlinných i živočišných organismech. Účastní se metabolických procesů, při nichž vznikají nebo se naopak rozkládají lipidy, sacharidy a bílkoviny. Enzymy tyto specifické biochemické reakce v těle urychlují.

Balení: 250g


Kategorie: POTRAVINY, Sušené plody

Obezita, Oči, Zrak, Trávení


Obezita, Oči, Zrak, Trávení



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2008x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.