Pampeliškový sirup

31. 10. 2012

100 ks pampeliškových květů
100 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové





Pampeliškový sirup – postup přípravy

Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.

Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 4366x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

dreamstimefree_3765961

Apiterapie - přírodní léčba včelími produkty

Apiterapie je léčebnou metodou využívající včelích produktů a přípravků z nich vytvořených k léčebným účelům. Včelí produkty byly již od pradávna pro člověka důležitou složkou potravy. Užívá se jak medu samotného, tak rovněž propolis, včelí mateří kašička, květový pyl i včelí ...


Dnes jsme pro Vás vybrali

Routa vonná /Ruta graveolens/

čeleď: routovité Routa vonná – popis Routa vonná je rostlina vysoká 20 - 60 cm. Má dřevnatý oddenek, krémově zbarvený. Lodyha je přímá a zelená, v druhém roce dřevnatí. Listy jsou střídavé, zpeřené, složené z jednotlivých, úzkých lístků, které jsou na povrchu jemně tečko...

Domácí nutela

1 ks vanilkového cukru 60 g kakaa 1 konzerva slazeného mléka Salko 2 balíčky čokolády na vaření 1 balíček másla Domácí nutela – postup přípravy Na dno hrnce, ve kterém budeme vařit čokoládu, si nalijeme trochu vody. Čokoládu si nalámeme na kousky ...

Hřib hnědorůžový /Boletus speciosus/

▪ Hřib hnědorůžový - vzhled Klobouk je 6 - 20 cm široký, ve stáří vrásčitý až hrbolatý. Jeho pokožka je suchá a matná, v mládí plstnatá, růžově červená. Místa vykousaná slimáky jsou žlutá. Rourky s ústími jsou  žluté, na otlačených místech se zbarvují do modra. Třeň je až 1...