Pampeliškový sirup

31. 10. 2012

100 ks pampeliškových květů
100 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové





Pampeliškový sirup – postup přípravy

Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.

Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2705x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Bojujte proti nachlazení a chřipce přírodní cestou

Prevence neboli předcházení nachlazení, kašli, chřipkám a dalším onemocněním, která na nás v průběhu podzimních a zimních měsíců číhají, je vždy méně náročná a výhodnější než léčba samotného již vzniklého onemocnění. V prevenci pomáhá především zvyšování imunity organismu člov...


Dnes jsme pro Vás vybrali

Saturejka zahradní

Saturejka zahradní /Satureja hortensis/

čeleď: hluchavkovité Saturejka zahradní – popis Jednoletá až dvouletá, 10 - 60 cm vysoká bylina. Lodyha přímá, zelená až fialově naběhlá, na bázi dřevnatějící, větvená. Listy čárkovitě kopinaté, celokrajné, zašpičatělé, na bázi se zužující, téměř přisedlé, pýřité, na okraji br...

Rajčatová polévka

750 g čerstvých rajčat 150 g řapíkatého celeru 2 velké stroužky česneku 1 svazek petrželové natě 2 lžíce másla tymián citrónová šťáva cayenský pepř plátky citrónu Rajčatová polévka – postup přípravy Rajčatová polévka je vždy nejchutnější z čerst...

Slizečká porcelánová /Oudemansiella mucida/

▪ Slizečká porcelánová - vzhled Klobouk 3 – 10 cm, obvykle sklenutý, ve stáří rozprostřený a téměř plochý, tenkomasý, průsvitný, velmi slizký a lesklý, bělavý až šedý, na temeni nahnědlý. Lupeny jsou velmi řídké, břichaté, bělavé. Třeň 4 – 10 x 0,5 – 1 cm, tuhý, plný, s ...