Pampeliškový sirup

31. 10. 2012

100 ks pampeliškových květů
100 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové





Pampeliškový sirup – postup přípravy

Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.

Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1807x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.



FLEXN OIL

Flexn Oil Přírodní ájurvédský bylinný olej na k...

Cena: 295 Kč



Psali jsme před rokem

mořské plody 3

Mořské plody v kuchyni 3. část - chobotnice, langusty a ježovky

Přinášíme Vám další díl článku o pochoutkách vylovených z moře. A čemu bude věnována pozornost tentokrát? V prvním díle jsme psali o humrech a krevetách, druhý díl se věnoval slávkám, sépiím a ústřicím, dnes si pochutnáme na chobotnicích, langustách a ježovkách. Mořské plody s...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mrkvová maska_1

Obklad z tvarohu a mrkve proti bolesti kloubů

Co budeme potřebovat: 1 tvaroh 1 mrkev struhadlo       Jak na to: Mrkev nastrouháme a smícháme s tvarohem do jednolité hmoty. Přikládáme jakou obklad na bolavý kloub.

Podražec křovištní /Aristolochia clematitis/

čeleď: podražcovité Podražec křovištní – popis Podražec křovištní patří do rodu stále zelených listnatých dřevin, lián a trvalek. Jednoduché listy jsou střídavé a srdčité, celokrajné. Nemá palisty. Květy vyrůstají v úžlabí listu. Jsou jednotlivé, výrazné, dýmkovitého tvaru...

Hřibová omáčka

350 g hřibů 2 středně velké cibule 150 - 250 ml smetany na vaření 30 g másla pepř kmín sůl sladká či pálivá paprika Hřibová omáčka – postup přípravy Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji na...

Holubinka žlučová /Russula fellea/

▪ Holubinka žlučová - vzhled Holubinka žlučová má klobouk 3 – 8 cm, už v časné dospělosti plochý,  na okraji zpočátku hladký, později uzlinatě rýhovaný, za vlhka lepkavý, slámově žlutý až medově hnědavý. Lupeny jsou dosti řídké a křehké, slzící, v mládí světle krémové, ...