Pampeliškový sirup

31. 10. 2012

100 ks pampeliškových květů
100 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové





Pampeliškový sirup – postup přípravy

Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.

Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2712x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Fotolia_58214157_XS

Separační úzkost u dětí aneb závislost na matce

Úzkost je tělesnou a emoční reakcí na hrozbu, která je nejasná a těžko identifikovatelná. Strach může být buď reálný, postavený na rozumném předpokladu a logickém zdůvodnění nebo nereálný, postavený na falešných předpokladech, špatných důvodech nebo na hodnocení, které neodpov...


Dnes jsme pro Vás vybrali

droždí_1

Vyživující pleťová maska z droždí

Co budeme potřebovat: 50 g droždí 6 lžic mléka pšeničné otruby       Jak na to: Droždí rozdrobíme a rozetřeme s trochou mléka. Poté přilijeme zbylé mléko a přisypeme pšeničné otruby, kterými směs zahustíme. Masku nanášíme na pleť a dekolt a necháme působit 30 minut. Poté smyj...

Karbinec obecný /Lycopus europaeus/

čeleď:hluchavkovité Karbinec obecný – popis Karbinec obecný je vytrvalá léčivá bylina. Lodyha přímá, 15 až 80 cm vysoká, lysá nebo na hranách řídce chlupatá. Listy krátce řapíkaté, křižmostojné, čepel eliptická, kopinatá až vejčitá, lysá, pouze na rubu na žilkách krátce ...

Cibulový koláč

50 g žitné mouky 100 g hladké mouky 1 vejce sůl 70 g másla 2 lžíce studené vody 300 g cibule 2 lžíce olivového oleje mletý černý pepř 0,1 l zakysané smetany 100 g strouhaného sýra 1 kostka Maggi česnek a petržel Cibulový koláč - postup přípravy Do v...

Rosolozub huspenitý /Pseudohydnum gelatinosum/

▪ Rosolozub huspenitý - vzhled Plodnice mají polokruhovitou nebo mušlovitou podobu. Bývají 5-8 cm široké a 1-1,5 cm tlusté. Svrchní strana je zrnitá až bradavčitá, se sametovými chloupky. Je mléčně bílá nebo lehce našedlá. Spodní strana plodnice je hustě poseta 2-4 mm dlouh...