Pampeliškový sirup

31. 10. 2012

100 ks pampeliškových květů
100 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové





Pampeliškový sirup – postup přípravy

Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.

Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2673x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

zeleninové saláty

Vegetariánská strava - mýty a fakta

Vegetariánství a veganství jsou způsoby stravování, kdy člověk nejí některé živočišné produkty. Vegetariáni ani vegani nejí žádné produkty, při jejichž získávání bylo zvíře zabito. Zjednodušeně se říká, že vegetariáni jsou zkrátka ti, kteří nejedí maso. Přísnějším typem vegeta...


Dnes jsme pro Vás vybrali

koleno_1

Březový nálev proti revmatismu a bolestem kloubů

Co budeme potřebovat: 2 - 3 lžičky březových listů šálek vody špetka jedlé sody           Jak na to: Březové listí přelijeme vodou a přidáme špetku jedlé sody. Tento nálev užíváme 2x denně. Na revmatismus pomáhá také přikládání nasucho ohřáté soli zabalené v pleně. Přikládáme ...

Orsej jarní /Ficaria verna/

čeleď: pryskyřníkovité Orsej jarní – popis Orsej jarní je vytrvalá rostlina dorůstající výšky až 25 cm. Má svazčitý kořenový systém, kořeny během zimy kyjovitě ztloustnou a umožňují rostlině objevit se každý rok na jaře. Lodyha je poléhavá, větvená, s velkým množstvím le...

Dušené kedlubny se smetanou

4 větší kedlubny 250 ml zakysané smetany 30 g másla 1 lžíce hladké mouky petrželová nať 1 lžíce cukru 1 lžíce octa sůl pepř Dušené kedlubny se smetanou – postup přípravy Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu kedlubny osolí...

Slizečká porcelánová /Oudemansiella mucida/

▪ Slizečká porcelánová - vzhled Klobouk 3 – 10 cm, obvykle sklenutý, ve stáří rozprostřený a téměř plochý, tenkomasý, průsvitný, velmi slizký a lesklý, bělavý až šedý, na temeni nahnědlý. Lupeny jsou velmi řídké, břichaté, bělavé. Třeň 4 – 10 x 0,5 – 1 cm, tuhý, plný, s ...