Pampeliškový sirup

31. 10. 2012

100 ks pampeliškových květů
100 ml vody
1000 g cukru krystal
15 g kyseliny citronové





Pampeliškový sirup – postup přípravy

Vyrobit pampeliškový sirup je velmi jednoduché. K surovinám, které máte předepsané, si ještě připravte několik zavařovacích sklenic, do kterých hotový sirup budete dávat. Ty před plněním vyvaříme.

Pampeliškové květy si dáme do nějaké nádoby a přelijeme je vařící vodou. Takto je necháme nejméně do druhého dne louhovat. Druhý den je přecedíme přes hustý cedník a vaříme. V průběhu vaření přidáme cukr a vaříme tak dlouho, dokud to nezačne houstnout. Poté přidáme kyselinu citronovou a ještě chvíli povaříme. Sirup plníme do sklenic ještě, dokud je horký.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 4464x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Hormony štěstí

I štěstí můžete pomoci. Hormony štěstí lze totiž jednoduše doplnit!

Pocity štěstí nebo úzkosti vznikají z velké části v naší hlavě. Každému ke štěstí dopomůže něco jiného. Pokud však toužíme mít dobrou náladu i bez zjevného důvodu, pak lze tento stav ovlivnit skrze tzv. hormony štěstí. Pocity, kterým každý den čelíme, jsou totiž ovládány a ovl...


Dnes jsme pro Vás vybrali

ponožky_1

Zábal na popraskané paty z citronu

Co budeme potřebovat: 1 citron ponožky   Jak na to: Po koupeli nohou potřeme postižená místa rozkrojeným citronem a navlékneme ponožky, necháme i přes mnoc. Toto opakujeme, dokud kůže nezměkne.

Černá jeřabina /Aronia melanocarpa/

čeleď: růžovité Černá jeřabina – popis Listy černé jeřabiny jsou střídavé, jednoduché, celokrajné s vroubkovanými okraji. Na podzim listy září červenými a oranžovými odstíny. Květy jsou malé, s pěti okvětními a pěti kališními lístky složené v chocholičnatém květenství. P...

Guláš z hlívy ústřičné

2 větší cibule 1000 g hlívy ústřičné olej celozrnná mouka pšeničná přesátá česnek sůl pepř sladká paprika majoránka trochu mleté feferonky Guláš z hlívy – postup přípravy Nejprve rozehřejeme olej ve větším hrnci se silnějším dnem, na rozpálený olej ...

Hřib borový /Boletus pinophilus/

▪ Hřib borový - vzhled Klobouk je 6-20 cm široký, v mládí polokulovitý, na povrchu drobně svraskalý, tmavě červenohnědý nebo kaštanový. V mládí je jakoby ojíněný, naspodu s drobnými, žlutě až olivově zelenavými póry. Třeň je kyjovitý, světle hnědý, dlouhý 8 - 18 cm a 3 -...