Ovoce a zelenina plné vitamínů a výborné chuti

brokoliceTeplé počasí láká ven a především na posezení na zahrádkách restaurací a na konzumaci různých specialit. V tomto období dáváme přednost lehkým jídlům, svěžím a hlavně s dobrou chutí. Odpovídají tomu aktuálně různé saláty a zeleninové speciality ze sezónních produktů.

Čerstvost je nutnost

Bohužel se stále můžeme setkat se zeleninovými nebo ovocnými pokrmy, kde k čerstvosti surovin je hodně daleko. Majitelé restaurací šetří, nebo nakupují nekvalitní a levné suroviny. To vše se pak ve finále promítne do vzhledu i chuti nabízeného pokrmu.

Čerstvá zelenina, která byla správně sklizena a vhodně skladována, má nepopsatelně rozdílnou chuť i barvu, oproti produktům, které jsou pěstovány pro velkoprodukci, jsou sklízeny nedozrálé a absolvují dlouhý transport v nevhodných podmínkách.

Důraz na české produkty

chřestZ důvodu zlepšení kvality nabízených služeb se někteří majitelé restaurací snaží odebírat ovoce a zeleninu od prověřených dodavatelů a velkoobchodů s ovocem a zeleninou, kde je kladen vysoký důraz na kvalitu.

Některé velkoobchody si pak sami zajišťují domácí produkci regionálních produktů, jako jsou např. saláty, nebo aktuálně český chřest, který si postupně u nás získává opět dobré jméno jako výborný pokrm.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 431x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.