Ostropestřecová mouka BIO 250g ADVENI

Cena: 51  
array(0) { }

Firma/Výrobce: ADVENI

Bezlepková mouka z plodů Ostropestřce mariánského 

Ostropestřec mariánský (lat. Silybum marianum) je rostlina, která se divoce vyskytuje, ale i cíleně pěstuje i v Evropě.

Ostropestřec mariánský má unikátní nutriční vlastnosti. Pozornost by mu měli věnovat zejména ti, kdo chtějí očistit svůj organismus od toxických látek a podpořit funkci jater. 

Ostropestřec obsahuje zázračné flavonolignany, které působí na regeneraci jater. Ostropestřec dále obsahuje vitamin E, který je rovněž silným antioxidantem a přispívá tak k ochraně organismu před civilizačními chorobami. Ostropestřec je bohatý také na kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 mastných kyselin, které se podílejí na optimálním fungování nervového systému, mozku, kardiovaskulárního systému, na produkci hormonů a významně přispívají k imunitě organismu.

Ostropestřec mariánský je především výborným pomocníkem pro játra a detoxikaci.
Přispívá k normální funkci a činnosti jater a přispívá k celkovému pročištění organismu.
Podporuje rovněž funkci trávicí soustavy. Mezi další benefity této rostliny patří vliv na normální hladinu cukru v krvi, přirozenou obranyschopnost a podporu činnosti srdce.

VÍCE O OSTROPESTŘCI MARIÁNSKÉM SE DOZVÍTE V ČLÁNKU ZDE..

Játra jsou největší vnitřní orgán lidského těla. Jednou z řady důležitých funkcí jater je především schopnost
odstraňovat nepotřebné látky z organismu, například zbytky léků a jiných toxických látek včetně alkoholu nebo antibiotik.

Ostropestřecová mouka je přirozeně bezlepková a je tak vhodná pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu.

Použití: Ostropestřecová mouka se hodí např. k pečení. Doporučuje se nahradit v jakémkoliv receptu (na chleba, koláč,...) 5 % běžné mouky moukou ostropestřecovou. Dále k zahuštění omáček, polévek, zeleninových pokrmů, kaší. Hodí se také do proteinových nápojů, jogurtů, pomazánek.

Upozornění: doporučená denní dávka je cca 1 polévková lžíce.

Složení: 100% BIO mouka z Ostropestřce mariánského (získaná mechanickým zpracováním plodu)

Průměrné výživové hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota     1194 kJ / 285 kcal
Bílkoviny            25 g
Sacharidy           5,4 g
z toho cukry      3,6 g
Tuky      8,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny            1 g
z toho Omega 3              0,2 g
z toho Omega 6              5,2 g
z toho mononenasycené            1,8 g
z toho vícenásobné nenasycené mastné kyseliny            5,5 g
Vláknina             46 g
Sodík    0,009 g
Minerální látky / Vitaminy na 100 g
Vitamin E           0,009 g (50 % ddd)

Skladování: v suchu a chladu

Původ: EU


Kategorie: Mouky, škroby, prášky, Bezlepkové potraviny

detoxikace, játra, krevní cukr, obranyschopnost, pročištění, srdce, trávení


detoxikace, játra, krevní cukr, obranyschopnost, pročištění, srdce, trávení



Stáhnout v PDF

Přečteno: 139x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.