Orientální čočka

300 g červené čočky
120 g listového špenátu
1 paprika
1 cibule
olej
sůl
kurkuma
koriandr
římský kmín
1 bílý jogurt


Orientální čočka – postup přípravy

Červenou čočku vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme povařit, než změkne. Pokud nemáme červenou, můžeme použít i normální obyčejnou čočku. Na pánvi, nebo v kastrole osmahneme nakrájenou cibuli v rozpáleném oleji tak dlouho, až se počne zabarvovat a zavoní. Pak přidáme na drobné kostičky nakrájenou papriku a opět ji necháme opékat, až změkne, pustí šťávu a zavoní. Přidáme špenát, předem spařený a pokrájený na drobné kousky. Vše osolíme a podlijeme trochou odvaru z čočky.

V troše zahřátého oleje rozmícháme koření, kurkumu, koriandr a římský kmín - vždy asi necelou polovinu lžičky, popřípadě můžeme koření kratičce zapěnit, ale velmi opatrně, aby se v oleji nespálilo. Koření s olejem vmícháme do čočky, stejně tak i zeleninový základ a vše krátce podusíme. Na závěr vmícháme do pokrmu jogurt a nebo ho přidáváme až na stůl a každý ať si sám do pokrmu osvěžující součást přidává sám.

Orientální čočka se podává s rýží nebo rýžovými plackami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 849x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.