Olejová bábovka s čokoládou a ořechy

350 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
3 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
vanilkový cukr
prášek do pečiva
kakao
čokoláda na vaření
vlašské ořechy




Olejová bábovka – postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a oběma cukry. Přidáme olej, mléko, žloutky, nadrobno nasekanou čokoládu a oříšky, vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta. 1/3 těsta obarvíme kakaem.

Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou, nalijeme ½ světlého těsta, na to obarvené těsto a nakonec zbytek světlého těsta.

Olejová bábovka se peče v troubě vyhřáté na 160°C tak dlouho, dokud se těsto nelepí na zapíchnutou špejli. Bábovku necháme vychladnout a posypeme ji přes sítko moučkovým cukrem.

Tip: Nakonec se olejová bábovka s čokoládou a ořechy může polít čokoládovou polevou, na které vytvoříme po zaschnutí pomocí bílé polevy žíhaný efekt. Stejně tak můžeme použít jakoukoliv jinou oblíbenou polevu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3582x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.