Nákyp s brokolicí

1 brokolice
250 g netučného tvarohu
50 g hladké mouky
0,1 l zakysané smetany
4 vejce
100 g ementálu
0,2 l koňaku
1 menší pórek
400 g kysaného zelí
sůl, pepř, estragon, majoránka
4 lžíce slunečnicových semínek
máslo na vymazání formy

Nákyp s brokolicí – postup přípravy

Do hlubší mísy si dáme tvaroh, mouku, zakysanou smetanu, koňak, najemno nastrouhaný ementál a 4 žloutky.  Vše mícháme tak dlouho, než nám vznikne hladké těsto. Pórek si nakrájíme na tenké plátky a až poté, nejlépe v sítku, omýváme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Kysané zelí také propláchneme vodou, brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a poté spaříme horkou vodou.

Do zapékací mísy, kterou vytřeme máslem, rozprostřeme 2/3 připraveného těsta. Na něj poklademe kysané zelí, osolíme, opepříme a přidáme estragon a majoránku.  Na zelí poklademe spařenou brokolici a pórek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do zbylého těsta a přidáme jako poslední vrstvu do mísy.  Nákyp s brokolicí posypeme slunečnicovými semínky a pórkem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 45 minut.

Nákyp s brokolicí můžeme na talíři ozdobit třeba čerstvými plátky rajčat.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 851x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.