Nakládaný hermelín

8 hermelínů
česnek
cibule
provensálské koření
olivy
feferonky
celý pepř
olej



Nakládaný hermelín – postup přípravy

Hermelíny (nejlépe hermelín smetanový král sýrů 120 gramů) rozkrojíme podélně na dvě stejné poloviny. Česnek oloupeme a prolisujeme, dáme ho do mističky a smícháme s provensálským kořením. Olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Polovinu hermelínu potřeme vzniklou směsí, druhou polovinu poklademe nakrájenými kolečky oliv. Obě poloviny hermelínu přiložíme zpět k sobě.

Do větší sklenice se širokým hrdlem, nebo do uzavíratelné misky, či kbelíčku naskládáme hermelíny na sebe, prokládáme je nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme olejem. Oleje dáme tolik, aby byly všechny hermelíny ponořené. Necháme v ledničce uležet nejméně čtyři dny.

Nakládaný hermelín podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1200x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.