Nakládané tvarůžky

2 balení olomouckých tvarůžků
2 cibule
3 – 4 feferonky
2 bobkové listy
1 lžička celého pepře
3 stroužky česneku
kudrnka
olej
1 lžíce plnotučné hořčice


Nakládané tvarůžky – postup přípravy

Cibuli nakrájíme na proužky, feferonky a kudrnku na menší kousky. Do oleje přimícháme hořčici, nahrubo nakrájený česnek, celý pepř a lehce prošleháme. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem vrstvíme olomoucké tvarůžky, které prokládáme cibulí, feferonkami a kudrnkou a na závěr zalijeme připraveným ochuceným olejem. Zavíčkujeme a dáme do ledničky uležet na 3 dny.

Nakládané tvarůžky v oleji naložením ztratí svůj typický palčivý zápach. Podáváme s čerstvým pečivem jako chuťovku k pivu nebo k vínu.

Tip: Olomoucké tvarůžky můžeme nakládat i ve světlém pivu, které nalijeme na syrečky proložené cibulí a kořením.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3171x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.