Nadívané brambory

8 ks velkých brambor
4 vejce
8 plátků másla
150 g eidamu
sůl
pepř
grilovací koření
sladká paprika
bazalka

 

 

Nadívané brambory – postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve větším hrnci. Sýr (místo eidamu můžeme použít i goudu, nebo nějaký aromatičtější sýr) nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme vnitřek a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, jestli bílek přeteče do pekáčku. Vejce osolíme a opepříme. Celé nadívané brambory zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýra. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky.

Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230 stupních pečeme asi 20 minut. Pečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné samostatné pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2753x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.