Mrkvový koláč

asi 10 malých mrkví
2 lžíce másla
cibule
1 balení listového těsta
větší hrst rozdrobeného sýru feta
1 smetana ke šlehání
2 velká vejce
100 g Goudy
sůl a pepř



Mrkvový koláč – postup přípravy

Oškrábané a očištěné mrkve dáme do mísy a zalijeme je vařící osolenou vodou tak, aby byly celé ponořené. Necháme je stát asi pět minut. Poté mrkve slijeme a osušíme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle až zesklovatí. Můžeme k ní přidat například sušená rajčata, petržel nebo i sójový salám.

Listové těsto vyválíme a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno formy propícháme vidličkou. Na dno koláče poklademe cibulku a rozdrobenou fetu.

Ve větší míse rozšleháme smetanu s vejci, solí a pepřem a vše vlijeme na koláč. Vršek koláče posypeme sýrem a vyskládáme na něj připravenou mrkvičku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi čtyřicet minut. Mrkvička krásně změkne.

Mrkvový koláč krájíme na trojúhelníčky a podáváme vychlazený i teplý.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2641x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte