Mrkvový koláč

asi 10 malých mrkví
2 lžíce másla
cibule
1 balení listového těsta
větší hrst rozdrobeného sýru feta
1 smetana ke šlehání
2 velká vejce
100 g Goudy
sůl a pepř



Mrkvový koláč – postup přípravy

Oškrábané a očištěné mrkve dáme do mísy a zalijeme je vařící osolenou vodou tak, aby byly celé ponořené. Necháme je stát asi pět minut. Poté mrkve slijeme a osušíme. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle až zesklovatí. Můžeme k ní přidat například sušená rajčata, petržel nebo i sójový salám.

Listové těsto vyválíme a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno formy propícháme vidličkou. Na dno koláče poklademe cibulku a rozdrobenou fetu.

Ve větší míse rozšleháme smetanu s vejci, solí a pepřem a vše vlijeme na koláč. Vršek koláče posypeme sýrem a vyskládáme na něj připravenou mrkvičku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi čtyřicet minut. Mrkvička krásně změkne.

Mrkvový koláč krájíme na trojúhelníčky a podáváme vychlazený i teplý.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1901x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.