Mexický salát

1 avokádo
1lžíce limetkové šťávy
salát podle chuti
1 rajče
1 zelená paprika
300 g červených fazolí v konzervě
1 malá konzerva kukuřice
2 lžičky čerstvého koriandru
mletý pepř
pažitka


Mexický salát – postup přípravy

Avokádo zbavíme pecky, oloupeme a pokrájíme na kostky, které polijeme limetkovou šťávou nejen pro chuť, ale také aby avokádo nezhnědlo. Avokádo se šťávou důkladně promícháme. Salát natrháme na kousky, přidáme k němu nadrobno nakrájená rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, fazole a kukuřici zbavené nálevu a avokádo. Vše dobře promícháme, mexický salát ještě dochutíme koriandrem, posekanou pažitkou a pepřem a necháme v ledničce vychladit.

Mexický salát je díky fazolím vydatný, takže se může podávat samotný nebo jen s čerstvým pečivem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2732x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.