Mexická rýže

1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 velká mrkev
2 zelené chilli papričky (nakládané)
2 lžíce oleje
180 g dlouhozrnné rýže
250 g loupaných sekaných rajčat (z konzervy)
0,4 l zeleninového vývaru
100 g mraženého hrášku
sůl, pepř

Mexická rýže – postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a obojí nadrobno nasekáme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké krátké nudličky. Chilli papričky zbavíme jadérek a rovněž je nadrobno nasekáme. Ve velké pánvi zahřejeme při mírné teplotě olej, přidáme propranou rýži a za stálého míchání ji dvě až tři minuty dusíme, až se trochu zabarví. Přidáme cibuli a dusíme další dvě minuty. Občas rýži zamícháme.

Přidáme česnek, rajčata a trochu vývaru, vše dobře promícháme a mírně osolíme. Mrkev, chilli papričky a vývar přidáme k rýži a při vysoké teplotě směs přivedeme do varu. Snížíme teplotu a v polozakryté pánvi ji necháme osm minut vařit velmi mírným varem. Přidáme hrášek, zakryjeme a ještě několik minut necháme vařit, až je hrášek měkký, ale ještě mírně křupavý.  Mexická rýže se může dochutit špetkou kari.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 556x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.