Granule pro koťata byste měl vybírat pečlivě
04. 12. 2017 Přečteno: 2599x

Výstava koček vyžaduje důkladnou přípravu aneb Jak správně připravit kočku na výstavu

Chystáte svou kočku na první výstavu a nevíte, co přesně je potřeba s sebou a jak se řádně připravit? Musíte navštívit veterináře a vzít si s sebou očkovací průkaz? Přinášíme několik cenných rad a tipů, jak správně kočku připravit, abyste se mohli se svou kočkou den plný soutěžení užít a načerpat zdravého sportovního ducha.

Výstavy koček: přihlaste se včas

Na výstavu koček je potřeba se především včas přihlásit. Proč? Kapacita je často velmi omezená a pokud nebudete včas reagovat, nemusí již být pro vás a vaši kočku místo. Je nutné pečlivě vyplnit přihlašovací formulář a zaslat jej na adresu pořadatele. Dnes se děje vše spíše elektronicky, ale raději si s sebou vezměte i vyplněnou originální přihlášku.

Čtěte také:

Ragdoll koťata jsou jako hadrové panenky s úžasnými vlastnostmi

Kromě řádně vyplněné přihlášky je nutné zaplatit i poplatek za klec, tzv. klecné. K vyplněné přihlášce poté přiložíte doklad o zaplacení poplatku, zašlete pořadateli výstavy koček a čekáte na potvrzení o přijetí.

Výstavy koček: co vše musím mít s sebou

Než se pustíte do přípravy na soutěž, je nutné se o ní dozvědět co nejvíce informací, a to alespoň měsíc dopředu. Existují výstavy koček, které jsou určeny jenom pro členy pořádajícího klubu, do kterého třeba nepatříte. Musíte také vědět jaké jsou na výstavě koček podmínky soutěže a třídy, do kterých budete vašeho kočičího krasavce přihlašovat. A co vše byste měli mít s sebou kromě samotné kočky?

  • Očkovací průkaz - kočka musí být alespoň rok před výstavou řádně očkovaná proti vzteklině, kočičí rýmě nebo také proti kočičímu moru
  • Průkaz původu kočky
  • Potvrzení o přijetí na výstavu
  • Potvrzení o zaplacení poplatku na výstavu koček

Dále je potřeba myslet při na pohodlí a krásu vaší kočky. Potřebovat budete tedy také:

  • Přepravku pro kočku - řádně ji omyjeme a vysteleme příjemnou dekou nebo polštářkem, aby měla kočka pohodlí a nebyla zbytečně ve stresu
  • Cestovní tašku - do ní dáme vše nutné pro výstavu kočky, a to kartáč, hřeben, pudr na srst, přípravky na čištění uší, misku na vodu, hadřík na vytření klece, dezinfekce na klec
  • Krmení pro kočku - konzervu nebo i suché krmení
  • Igelitové sáčky a vlhčené ubrousky na exkrementy
  • Fotoaparát - abyste si mohli zachytit okamžik výhry

Některé výstavy koček vyžadují veterinární prohlídku

Ještě před začátkem výstavy si musíte zjistit, zda mezi jejími podmínkami je i veterinární prohlídka. Některé organizace je mohou vyžadovat a pokud se řádně neinformujete, nemůžete se poté zúčastnit. A kdy na prohlídku jít? V propozicích se vždy dočtete veškeré potřebné veterinární náležitosti.

Většinou by měla být kočka očkovaná měsíc před konáním výstavy a na veterinární prohlídku chodí kočky většinou tři dny před ní. Když tedy výstava padne na den 10.12., prohlídka musí být provedena v rozmezí 1. až 9. téhož měsíce. Je totiž potřeba, aby byla kočka zcela zdravá a neměla žádné problémy, kterými by mohla ostatní soutěžící ohrozit.

Výstava koček: nepodceňujte přípravu doma

Pokud chcete útočit na vítězné pozice, je nutné, abyste si doma kočku pěkně připravili. Zevnějšek kočky totiž hraje na výstavě koček důležitou roli. Kočku můžete:

  • Pečlivě vykoupat a usušit
  • Učesat srst
  • Napudrovat srst
  • Vyčistit kočičí uši
  • Vyčistit také oči i nos
  • Ostříhat špičky drápků

Co vás čeká na každé výstavě koček?

A na co máte na akci připravit? Nejprve kočku čeká prohlídka od veterinářů, kteří si každou kočku řádně prohlédnou. Veterináři se zaměřují hlavně na srst kočky, dívají se na čistotu uší, očí, nosu i kolem konečníku.

Poté dostanete výstavní katalog i obálku se všemi potřebnými náležitostmi. V katalogu si zkontrolujte pravost informací o vaší kočce a pokud bude něco v nepořádku, nebojte se ozvat výstavnímu výboru. V obálce naleznete například samolepky pro vystavitele i číslo, pod nímž bude kočka prezentována.

Následuje posouzení vaší kočky. Kočku vyjměte z klece, a ještě před tím, než k vám přistoupí posuzovatelé, upravte ji srst a zkontrolujte, zda je perfektně čistá. Kočku uklidňujte a poslouchejte co vše vám posuzovatel říká. Následujte jeho pokynů a pokud bude vaše kočka perfektně připravena, poslušná a budete mít i trochu toho štěstí, určitě můžete očekávat dobré výsledky. 

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Vyberte pro ně vhodné krmivo