Kastrace kočky i kastrace kocoura je jednoduchá operace.
17. 07. 2019 Přečteno: 4637x

Vlastnoručně vyrobené hračky pro kočky, které si váš mazlíček zamiluje. Jak na ně?

Hraní je důležitou součástí kočičího života. Najít vhodné, levné, zábavné a navíc interaktivní hračky pro kočky může být oříšek.  Kočky totiž umí být vybíravé. Na trhu existují nejrůznější hračky pro kočky. Ne každá je ale pro našeho chlupáče vhodná. Proč si tedy hračky pro kočky nevyrobit? Přinášíme návody na hračky, které budou našeho mazlíčka zaručeně bavit. Výroba hraček pro kočky představuje také zajímavý způsob, jak zabavit děti a budovat jejich vztah k domácím mazlíčkům.

Proč si vyrobit hračky pro kočky?

Vlastnoruční hračky pro kočky nám ušetří peníze. Na výrobu nám budou stačit základní potřeby, většinu z nich máme běžně doma.

Čtěte také:

Mléko, syrové ryby nebo čokoláda. Zjistěte, co nesmí jíst kočky!

Budeme mít dobrý pocit, že jsme pro svou kočku něco vlastnoručně vyrobili. Výrobou hraček pro kočky navíc můžeme zabavit především děti.

Budeme mít jistotu, že jsou hračky pro kočky bezpečné a vyrobené z materiálu, který jí nemůže ublížit.

Hračky můžeme přizpůsobit potřebám právě našeho mazlíčka. Některý ocení interaktivní hračky pro kočky, zatímco jiný si vystačí s obyčejnými.

Společně s kvalitním krmivem pro kočky, škrabadlem, vodou a toaletou jsou hračky pro kočky nezbytnými věcmi, které v životě našeho mazlíčka nesmí chybět. Proto bychom si na jejich pořizování měli dát opravdu záležet.

Pokud si kočka s námi hrát nechce či je při hrách dokonce agresivní, měli bychom zjistit, zda ji něco netrápí. Může být nemocná nebo nespokojená.

Hračky pro kočky: Míčky z vlny a šanty kočičí

Většina koček šantu kočičí miluje. Stejně tak miluje i míčky. Proto jejich spojením vzniknou ideální hračky pro kočky. Budeme potřebovat polystyrenové kuličky, které najdeme v každém obchodě s výtvarnými potřebami. Dále šantu kočičí, lepidlo, štětec, lepící pistoli a vlnu.

1. Šantu kočičí nasypme do misky.

2. olystyrenovou kuličku natřeme pomocí štětce lepidlem a v misce ji obalme šantou.

3. Vezměme vlnu a její začátek přilepme lepící pistoli ke kuličce.

4. Kuličku vlnou omotávejme tak dlouho, dokud nezakryjeme celý její povrch.

5. Pokud se nám vlna rozmotává, můžeme si pomoci lepící pistolí. Dejme ale pozor, abychom celou část s lepidlem přikryli vlnou.

6. Konec vlny ke kuličce přilepme. Kousek ale můžeme nechat volně, kočku bude bavit se míček snažit rozmotat.

7. Míček z šanty a vlny je na světě. Tyto kočičí hračky se vyplatí udělat ve větším množství. Pro případ, že se jeden míček zatoulá.

Hračky pro kočky: Rulička od toaletního papíru na řadu způsobů

Obyčejnou ruličku od toaletního papíru můžeme využít na nejrůznější hračky pro kočky. Z předmětu, co bychom jinak vyhodili, rázem vzniknou interaktivní hračky pro kočky. Jsou velmi jednoduché, levné a zábavné. Stačit nám budou ruličky a nůžky, popřípadě lepidlo.

1. Ruličku jednoduše rozstříhejme napřič, aby nám vznikla kolečka. Kočka se s nimi zabaví. Můžeme z nich vyrobit i řetěz.

2. Ruličku opět rozstříhejme napříč, aby se nám vytvořila kolečka. Navlékejme je postupně na sebe tak, aby nám začal vznikat míček. Dovnitř můžeme dát pamlsek nebo na sebe navléct několik koleček co nejtěsněji a dát dovnitř  rolničku.

3. Ruličku na obou koncích po obvodu nastříhejme. Rozstříhané konce ohněme směrem ven, oba konce ruličky by měly vypadat jako sluníčka. Kočku prostorově zajímavá hračka zaujme.

4. Konce ruličky zahněme směrem dovnitř. Vznikne nám papírová kapsa. Dovnitř můžeme dát pamlsky. Kočka se zabaví tím, jak se je bude snažit dostat ven.

Interaktivní hračky pro kočky: Šňůrka s peříčky a rolničkami

Mezi oblíbené interaktivní hračky pro kočky patří dobře známá šňůrka s peříčky. Je zbytečné ji kupovat, když si ji můžeme jednoduše vyrobit sami doma. Budeme potřebovat saténovou šňůrku, rolničky, vlněnou plsť, kovové kroužky, nůžky a žehličku.

1. S přípravou této interaktivní hračky pro kočky začněme tím, že si na vlněnou plsť načrtněme obrysy peříček. Mohou to být i jiné podlouhlé tvary, jako například rybičky. Poté je vystřihněme. Nejlépe použijme různé barvy plsti, stejně jako různé velikosti tvarů. Na jednu hračku nám bude stačit jeden menší a jeden větší tvar.

2. Plstěná peříčka v půlce přehněme a přežehleme. Budou prostorovější a tím pádem pro kočku zajímavější.

3. Peříčka budeme navlékat na kovový kroužek. Proto do konce peříčka udělejme nůžkami dírku. To stejné udělejme i s druhým peříčkem.

4. Navlékněme obě peříčka na kovový kroužek. Společně s nimi na kroužek navlečme i rolničku. Kroužek uzavřeme.

5. Vezměme si dostatečně dlouhou saténovou šňůrku a dobře ji ke kroužku přivažme.

Interaktivní hračky pro kočky: Krabice s lákadlem

Tento typ interaktivní hračky pro kočky zabaví jak našeho mazlíčka, tak nás či naše ratolesti. Kromě toho, že výroba není složitá, budeme spolu trávit čas hraním. Na výrobu budeme potřebovat větší krabici od bot, delší špejli, barevná peříčka, vlnu, nůžky a lepící pistoli.

1. Princip této interaktivní hračky pro kočky je jednoduchý. Krabice má několik děr. Spodem některé z nich vystrčíme lákadlo, tedy špejli oblepenou peříčky. Kočku lákadlo zaujme a snaží se jej chytit. V ten moment lákadlo z díry schováme zpět do krabice a poté vystrčíme z díry jiné. Kočka čeká, odkud se lákadlo objeví a snaží se jej zachytit.

2. Nejprve si vezměme krabici bez víka. Jednu kratší boční stranu odstřihněme.Touto stranou budeme do krabice strkat ruku s lákadlem.

3. Na dno krabice nakresleme kruhy. Můžeme je obkreslit podle sklenice. Kruhy vystřihněme. Vzniknou nám tak díry.

4. Krabici postavme na zem dnem vzhůru.

5. Nyní vyrobme lákadlo.  Delší špejli obmotejme vlnou a na konec nalepme pomocí lepící pistole pestrobarevná peříčka. Můžeme zapojit fantazii a přidat rolničky či cokoli jiného, co by naši kočku mohlo zaujmout.

6. Vezměme si do ruky lákadlo a prostrčme ho jedním z vystřižených kruhů v krabici ven. Hýbejme jím, abychom kočku zaujali. Jakmile se lákadlo bude snažit zachytit packou, schovejme ho níže, aby na něj nemohla dosáhnout. Poté vyndejme otvorem jiným.

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Vyberte pro ně vhodné krmivo