Anatolský pastevecký pes
08. 03. 2019

Víte, co zahrnuje zdravotní pojištění pro psa a jaké jsou podmínky? Pojištění domácích mazlíčků se vám vyplatí

Nejenže mají naši mazlíčci mnohdy podobné zdravotní problémy jako my lidé, ale také je můžete nechat pojistit. Zdravotní pojištění pro psa je ideální hlavně pro ty z vás, kteří máte doma pejska s papíry, se kterým závodíte či navštěvujete výstavy. Nikdy nevíte, jaké zranění se mu může přihodit. A abyste nemuseli vše platit z vlastní kapsy, pojištění psů je vhodné řešení. Přinášíme přehledný článek o tom, kdy a jak nechat pejska pojistit a jaké další pojištění domácích mazlíčků existuje.

Pojištění psů vám ušetří mnoho peněz při zdravotních potížích

Přetržený vaz v koleni, operace páteře anebo šití tržné rány. Za všechny tyto zákroky pro vašeho pejska byste u veterináře zaplatili až desítky tisíc korun. Rodinný rozpočet je v mnohých případech citelně zasažen. Pokud však máte zdravotní pojištění pro psa, zaplatíte mnohem méně. Jestli tedy dojde na úraz vašeho mazlíčka, pojištění se rozhodně vyplatí.

Čtěte také:

Agility nebo canicross - poradíme, jaké psí sporty můžete se svým miláčkem provozovat

Pojištění ale neznamená, že nebudete muset platit kdykoliv přijdete k veterináři. Pojištění psů se nevztahuje na:

  • preventivní prohlídky
  • chronické onemocnění
  • vrozené vady
  • komplikace související s březostí nebo porodem
  • veterinární dietu

Zdravotní pojištění pro psa pokryje úrazy i otravu

Zdravotní pojištění pro psa je vhodné hlavně v těch případech, kdy s pejskem plánujete provozovat nějaký psí sport anebo se chystáte na výstavu. Nikdy nevíte, co se při sportování může pejskovi stát. Stačí, aby špatně doskočil nebo se odrazil a úraz je na světě. Výstavy se sice zdají být jako bezproblémová aktivita, ale i zde může dojít k úrazu. Psi se mohou napadnout a pokousat jeden druhého.

Zdravotní pojištění pro psa zahrnuje například tato zranění:

  • přetržený vaz v koleni
  • vyoperování cizího předmětu z těla
  • otravu
  • operaci páteře
  • zánět dělohy
  • šití tržné rány po rvačce

Za všechny tyto zákroky byste normálně zaplatili desítky tisíc korun. Se zdravotním pojištěním pro pejska budete mít zákroky a léčbu z většinové části hrazenou.

Pojištění psů má několik podmínek. Pes musí být zdravý

Abyste mohli pejska pojistit, je potřeba splňovat několik podmínek. Ne každý pes projde a může být pojištěn. Mezi hlavní podmínky při pojištění psů platí:

  • pes nesmí být tlustý
  • musí být zdravý
  • musí mít čip nebo tetování
  • potřeba je i očkovací průkaz

Aby léčbu pojišťovna proplatila, musíte pejska nechat léčit u veterináře, tudíž se vyhněte pokusnému léčení jako jsou homeopatika nebo léky, které mu podáte sami podle vlastního uvážení. Další podmínkou je, že zranění nesmí být způsobeno úmyslně, a to například tak, že psa přetrénujete nebo ho necháte zavřeného na přímém slunci v autě.

Pojištění domácích mazlíčků: pojistit lze i kočku

Pojištění není jednotné, ale liší se v závislosti na tom, u jaké pojišťovny ho zřizujete. Některým záleží na tom, jak velký pes je a kolik má roků. Někdy můžete psa pojistit hned, jindy až po půl roce. Některé pojištění je doživotní, jiné platí jen do určitého věku pejska. Součástí bývá i karenční lhůta, která je dlouhá většinou 30 dní. Pojistka tedy neplatí hned od data uzavření, ale až po uplynutí oněch 30 dnů.

Pojistit ale můžete i kočku, která si může ublížit stejně jako pes. Existuje celá řada pojištění, zahrnovat může třeba:

  • kompletní ochranu pro mazlíčka
  • snížené výdaje při nemoci nebo úrazu
  • pojištění odpovědnosti za škodu
  • pojištění proti uhynutí nebo ztracení

Cena pojištění domácích mazlíčků se poté odvíjí od toho, co chcete, aby pojištění zahrnovalo. Pokud si nejste jistí, poraďte se s veterinářem o možných rizicích pro mazlíčka a poté se můžete snadněji rozhodnout, co vše bude potřeba do pojištění zahrnout.

Pojištění domácích mazlíčků se vztahuje jen na kočky a psy

Pokud přemýšlíte, že si necháte pojistit třeba želvu anebo křečka, nemáte šanci. Pojištění domácích mazlíčků se u nás vztahuje jen na kočky a psy, nikoliv na jiné mazlíky. Při hledání té správné a nejvhodnější pojišťovny se vždy ptejte hlavně na to, co vše pojištění zahrnuje a kdy může nastat problém s úhradou a vyplacením pojistky.

Pojišťovny nabízející pojištění pro domácí mazlíčky se od sebe liší nejen cenou, ale i podmínkami. Například Česká pojišťovna a.s. vyžaduje mikročip nebo tetování a pojištění lze sjednat i online, Česká podnikatelská pojišťovna a.s. nabízí pojištění jen pro psy.

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Vyberte pro ně vhodné krmivo