Tažní psi si nejvíce zábavy užijí ve sněhu
10. 01. 2018 Přečteno: 2829x

Psí bojová plemena – máme se jich bát?

Rotvajler, bulteriér, pitbul či doga – takzvaná bojová plemena, která si většina lidí automaticky spojí s agresivními psími útoky, o kterých se často dozvíme ze stránek médií. Že agresivita psů ani nesouvisí s jejich rasou a že bojová psí plemena vlastně ani neexistují, už se však tak snadno nedozvíme. U psů, stejně jako u lidí, je nejdůležitějším faktorem ovlivňujícím chování výchova. Pokud jsme se rozhodli, že si pořídíme pejska „bojové“ rasy, neměli bychom proto podcenit jeho výcvik. Na co se při výcviku „bojových“ plemen zaměřit a jak správný vývoj našich mazlíčků podpořit vhodnou stravou? Přinášíme vám pár tipů.

Rotvajler potřebuje dostatek aktivity

I přesto, že bývají rotvajleři řazení mezi takzvaná „bojová plemena“, ve skutečnosti se jedná o velmi inteligentní, klidné psy, kteří mají milou povahu a milují děti. Důležité je však dbát na správnou výchovu a patřičně se jim věnovat. Rotvajler je velice aktivní pes, proto je nezbytné, aby měl každodenní fyzickou zátěž, a to například v podobě dlouhých a pravidelných procházek. Aktivní vyžití vašeho mazlíčka nezapomeňte podpořit vhodným stravováním pro správnou funkci jeho organismu. Regeneraci svalů a výdrž podpoříte například vhodnými granulemi pro dospělé psy se zvýšenou aktivitou. Když budete rotvajlera dostatečně zaměstnávat a dopřejete mu pohyb, který přirozeně vyžaduje, budete mít dobře nakročeno k tomu, aby ho ani nenapadlo dělat žádné zbytečné “psí kusy”. Klíčová je však pečlivá a rázný výcvik ideálně vedený odborníkem nebo alespoň s jeho dohledem.

Čtěte také:

Německý ovčák, rotvajler nebo dobrman: Jaký hlídací pes je nejlepší pro naši ochranu

Bulteriér může být rodinným miláčkem

Kromě rotvajlerů patří mezi drsňáky s přátelskou povahou také bulteriéři. I přesto, že se jedná o tvrďáka, který je schopný ignorovat vlastní bolest, a to ať už v zápase s ostatními psi či při zdravotním onemocnění, je správně vedený bulteriér rodinným, milujícím psem, který je přátelský také vůči dětem. Pes, který štěká, ale spíš nekouše – příchozí návštěvníky váš mazlíček štěkotem ohlásí, avšak pokud nemá důvod, nikdy na ně nezaútočí. Kromě správné výchovy a důsledného výcviku je potřeba i u bulteriérů, jako u dalších psích ras, podpořit jeho růst a vývoj vhodným krmivem. Podobně jako rotvajleři potřebují i bulteriéři dostatek aktivního vyžití, proto je důležité doplnit jeho aktivity stravou bohatou na potřebné živiny. Bulteriéři jsou náchylní na vrozené vady srdce a ledvin, proto v případě ledvinové diety sáhněte například po granulích se sníženým obsahem bílkovin a fosforu.  

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Vyberte pro ně vhodné krmivo