Výroba škrabadla pro kočky krok za krokem
22. 03. 2019 Přečteno: 1359x

Konec čištění kočičích toalet. Automatická toaleta pro kočky se o to postará sama

Úklid kočičí toalety může být někdy opravdu nepříjemný. Kromě toho se můžeme vystavit nebezpečí nakažení parazity a jinými mikroorganismy. Samočistící toaleta pro kočky ale není pouhá hudba budoucnosti. Automatická kočičí toaleta, která se o úklid postará sama, na trhu už existuje. Řekneme vše, co o ní musíte vědět. Dozvíte se její klady a zápory, jak vlastně funguje a co před jejím pořízením zvážit.

Jak automatická toaleta pro kočky funguje?

Automatická toaleta pro kočky a samočistící toaleta pro kočky jsou to stejné, jen s trochu jiným názvem. Je vybavená mechanismem, který pozná, když je naše kočka na toaletě. Většinou podle váhy anebo díky pohybovým senzorům.

Čtěte také:

Jak naučit kočku chodit na záchod? Nebojte se, je to snadné

Několik minut potom, co kočka toaletu opustí, automatická toaleta pro kočky prohrabe podestýlku a oddělí všechny shluky a větší části od podestýlky čisté. Některé toalety k tomu používají vnitřní rotování.

Část toalety, kde se ukládají znečištěné části podestýlky, je oddělená. Nedostane se z ní zápach ani nebezpečné látky. Kontejner se znečištěným obsahem stačí zhruba jednou za týden vyjmout a vyprázdnit.

Některé toalety mají svou vlastní speciální podestýlku, jiným stačí podestýlka, kterou běžně používáme. Automatická kočičí toaleta je stále poměrně nová. To znamená, že není ještě úplně bez chyb. Některé typy se můžou zaseknout anebo přestat fungovat.

Samočistící toaleta pro kočky nám může usnadnit život

Nejčastějším důvodem, proč se samočistící toaleta pro kočky pořizuje, je usnadnění práce a úspora času. Nebudeme muset každý den přehazovat podestýlku a starat se o její čistotu. Ušetříme čas, který nám každý den čištění toalety zabere. Některé kočky navíc nerady používají toaletu, pokud není pokaždé čistá. To nám pak bere ještě více času, než u méně náročného mazlíčka. A pokud navíc vyrážíme na pár dní pryč, nebude nás doma čekat nepříjemné překvapení v podobě opravdu znečištěné toalety.

 

Samočistící toaleta pro kočky: Výhody a nevýhody

+

Zbavíme se zápachu z běžné kočičí toalety.

-

Samočistící toaleta pro kočky není levnou záležitostí. Pohybuje se v řádech tisíců korun.

+

Samočistící toaleta pro kočky je nejenže hygieničtější, ale také bezpečnější. V trusu koček se můžou objevovat toxiny, mikroorganismy nebo paraziti. Ti můžou nakazit i nás.

-

Zda se automatická kočičí toaleta u nás doma ujme, není jen na nás. Některé kočky větší čistotu své toalety opravdu ocení, jiným ale novinka nevyhovuje. Můžou je děsit pohyby uvnitř toalety, i když jsou v době čištění mimo ni. Pak se můžou začít toaletě vyhýbat.

+

Samočistící toaleta pro kočky nám usnadní práci. Nemusíme se každodenně starat o čistou podestýlku.

-

Někdy je samočistící toaleta pro kočky dost hlasitá. Kromě toho, že zvuky můžou kočku děsit, nemusí vyhovovat ani nám. Zejména, pokud se toaleta spustí v noci, kdy spíme.

+

Je zde snadná likvidace odpadu, z toalety stačí asi jednou za týden vyjmout kontejner s použitou podestýlkou a vyprázdnit jej.

-

Pokud máme doma vícero koček, jedna samočistící toaleta pro kočky pravděpodobně nebude stačit. Snadno se může stát, že když se toaleta bude zrovna čistit, druhá kočka ji bude potřebovat použít.

Jak si vybrat nejlepší samočistící záchod pro kočky?

Samočistící záchod pro kočky se může lišit velikostí, tvarem i mechanismem. A samozřejmě i cenou. Před nákupem si položme následují otázky, které nám pomůžou s výběrem té nejlepší toalety právě pro našeho mazlíčka a naši domácnost.

Pokud jsme si toaletu pořídili, nikdy hned nevyhazujme tu starou. Nedoporučuje se to dělat u jakékoli toalety, natož té automatické. Po nějakou dobu si ponechejme obě. Až si jsme jistí, že kočka používá i novou, můžeme dát starou toaletu pryč. Samočistící záchod pro kočky by u sebe měl obsahovat návod, který nám s co nejlepším přechodem pomůže.

1. Jak velký by samočistící záchod pro kočky měl být? Platí, že čím větší, tím lepší. Kočky mají rády pohodlí, větší prostor a rády si nejprve prozkoumají okolí, než toaletu použijí.

2. Je toaleta krytá nebo není? Některé kočky mají rády krytou toaletu, zatímco jiné ne. Pokud je ta naše současná krytá a mazlíčkovi vyhovuje, pořiďme si stejnou.

3. Co se stane s odpadem? Většinou samočistící záchod pro kočky sbírá použitou podestýlku a skladuje ji v odděleném kontejneru. Pokud naše kočka používá toaletu častěji a zanechává po sobě více odpadu (například větší plemena), porozhlédněme se po toaletě s větším objemem kontejneru na odpad.

4. Jak se bude toaleta čistit? Nejčastějším důvodem pořízení automatické kočičí toalety je, že ji nebudeme muset čistit. Ale jednou za čas i tato toaleta potřebuje umýt. Před nákupem si zjistěme, jak často a jakým způsobem budeme muset toaletu uklízet.

5. Je samočistící záchod pro kočky kvalitní? Abychom nekupovali zajíce v pytli, zkusme najít recenze. Samočistící záchod pro kočky není levnou záležitostí. Vyplatí se ověřit si, že kupujeme opravdu kvalitní výrobek, který doporučují i ostatní chovatelé.

6. Jakou podestýlku samočistící záchod pro kočky potřebuje? Zatímco některé toalety vyžadují speciální podestýlky, u jiných můžeme použít jakékoli. Je dobré si předem zjistit, co za podestýlku budeme potřebovat. Jinak by se nám provoz toalety mohl ještě více prodražit.

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Vyberte pro ně vhodné krmivo