Mini čivava vyžaduje hodně pozornosti.
12. 04. 2019 Přečteno: 9793x

Hledáte psí jména pro fenku se zajímavým významem? Pro jezevčici Molly, pro buldočka Jackie

Existuje jich celá řada a seznam by mohl být nekonečný. Jméno pro fenku je mnohdy těžké vybrat. Líbí se nám desítky a my nevíme, jaké bude nejvhodnější. Přichystali jsme si pro vás článek se zajímavými jmény, které vám možná usnadní rozhodování. Nemáme v úmyslu vypsat seznam, ze kterého můžete psí jména pro fenku vybírat, ale přicházíme se jmény a jejich významy. Výběr jména je nesmírně důležitý krok a měli byste tudíž i také vědět, co vše se za ním skrývá. Tak pojďme na to.

Jméno pro fenku vyjadřuje její osobnost

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč pejsky vlastně pojmenováváme? A uvědomili jste si někdy, jak jsou pro nás jména důležitá? Už podle Bible bylo prvním počinem boha pojmenování Adama. Když někomu dáváme jméno, uznáváme tím jeho individualitu. Jména ale nedostávají všechna zvířata.

Čtěte také:

Jak správně krmit štěně, abyste mu zajistili spokojený život

Pojmenováním fenky vyjadřujeme, že se jedná o osobnost. Pokud máte skutečný vztah ke svému mazlíčkovi, na jméně vám bude záležet. Význam jména je tedy velmi důležitý. Nezapomínejte, že na fenku budete jménem volat již celý život. Proto vybírejte pečlivě a rozumně.

Přečtěte si v našem článku, jak naučit vašeho mazlíčka základní povely pro psa! Přinášíme také rady, pokud se chystáte poprvé na cvičák pro psy.

Psí jméno pro fenku: bez jména nemá fenka duši

Se jmény není radno si zahrávat. Eskymáci dokonce věří, že pokud není pes pojmenovaný, nemá duši. Jména podle lidí tak dostávají hlavně psi, o které se Eskymáci pečlivě a s láskou starají. Ti, kteří jen tahají saně, jsou pojmenování podle svých předností a charakteristik jako je třeba Bílý čumák nebo Ospalec.

Psí jméno pro fenku tak můžete vybrat až ji uvidíte naživo a strávíte s ní chvíli času. Všimnete si třeba, že má jedno ouško menší, na tlapce má flíček nebo že ráda odpočívá. Tyhle drobnosti vám mohou pomoci vybrat pro fenku jméno tak, aby co nejvíce odpovídalo jejímu zevnějšku i charakteru.

Nejoblíbenější jména pro fenku jsou podle filmů

V posledních letech stoupá trend pojmenovat fenku podle nějaké postavy z filmu nebo podle oblíbených herců. Tady je seznam nejpopulárnějších jmen pro fenky:

Nejoblíbenější jméno pro fenku- zahraničí

Nejoblíbenější jméno pro fenku- česko

Abby

Bára

Bella

Besina

Coco

Betty

Daisy

Cindy

Lola

Jackie

Lucy

Lilly

Meggie

Peggy

Poppy

Sára

Mnozí majitelé ale pojmenovávají fenky podle květin. Příkladem je psí jméno pro fenku Růženka, Fialka nebo Azalka. Tato jména nejsou ani tak nejčastější, jako nejzajímavější. Dovedete si představit volat na fenku třeba Sedmikrásko?

Psí jména podle rasy: co takhle jezevčici Molly?

Někteří majitelé zohledňují při výběru jména pro fenku i její rasu. Málokdo by asi pojmenoval fenku německého ovčáka jako Fialku. Takové jméno se bude hodit spíše pro malého pejska. A co ostatní rasy? Přinášíme několik tipů, jak vybírat psí jména pro fenku podle rasy:

zlatý retrívr: Molly, Daisy, Lucy, Sadie, Maggie

jezevčík: Dona, Jenny, Besi, Betina, Ashley, Penny

čivava: Eliška, Beruška, Annie, Anabella, Mija, Britney, Pusinka

buldok: Cassidy, Donna, Fiona, Kira, Roxana, Jeckie

německý ovčák: Grace, Lora, Britta, Elsi, Karen, Amy

labrador: Sára, Beli, Samba, Polly, Laura, Lima

pudl: Carol, Gesa, Janett, Nancy, Selly,

bígl: Maia, Sandra, Ria, Vanda, Madison

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Vyberte pro ně vhodné krmivo