Rotvajler nemusí být jen postrachem, ale milým mazlíčkem
11. 01. 2018 Přečteno: 1491x

Dogtrekking aneb ve dvou se to lépe táhne

Jste milovníkem turistiky či dlouhých procházek, ale schází vám parťák na výlety? Pokud máte doma psa, nikoho dalšího už hledat nemusíte! Dog-trekking je kynologickým outdoorovým sportem, který kromě fyzických a mentálních či orientačních schopností rozvíjí také souhru a pochopení mezi vámi a vaším čtyřnohým přítelem.

Dogtrekking - objevování přírodních krás se psem

Pokud jste nadšencem pro outdoorové sporty, majitelem aktivního psa a hledáte zpestření vašich běžných společných aktivit, je tento sport tím pravým pro vás. O co přesně se jedná? Dogtrekking nebo také orientační pochod se psem je extrémní kynologický vytrvalostní sport, jehož cílem je překonávání mimořádných vzdáleností v časovém limitu. Pokud vás tento sport zaujal a chcete si jej vyzkoušet, připravte se na sto a více kilometrovou procházku, kterou musíte ujít v určitém časovém intervalu. Důležitým pravidlem při tomto sportu je nutnost mít svého psa na postroji či vodítku, nikdy nesmí být váš čtyřnohý mazlíček „na volno“, a to ani krátkodobě. Při orientačním pochodu se psem jste odkázáni sami na sebe a za svého mazlíčka máte veškerou zodpovědnost, proto se akce můžete zúčastnit jen na vlastní nebezpečí.

Čtěte také:

Sibiřský husky a aljašský malamut: tažní psi s přátelskou povahou, kteří vás udrží v kondici

Co zabalit s sebou pro sebe i svého psa

Stokilometrová procházka je něco, co dá jistě vám i vašemu pejskovi pořádně zabrat, proto nesmíte podcenit přípravu. Pevná obuv a nepromokavé oblečení jsou jen základ, do výbavy na dogtrekking rozhodně také patří:

  • karimatka a spacák
  • čelovka - když budete putovat i po setmění
  • bederní pás nebo opasek
  • podrobná mapa - na pochodu se rozhodně nechcete ztratit
  • lékárnička
  • jídlo a pití - potraviny s sebou musí být malé a lehké, aby nezabíraly příliš místa a zbytečně nám nepřidávaly zátěž, a s vysokou energetickou hodnotou, abychom rychle zdolali případnou únavu.

 Při chystání výpravy nesmíte zapomenout také na svého čtyřnohého spolucestujícího. Pes bude taktéž potřebovat kompletní výbavu, která mu pomůže dlouhou trasu bez problémů překonat.

  • vodítko a obojek
  • amortizační šňůra
  • postroj pro psa
  • psí batohy
  • krmení a voda pro psa včetně misky - klíčem k úspěšnému zvládnutí dogtrekkingového pochodu je nutričně vyvážená výživa. Vezměte si proto s sebou dostatek krmiva, na které je pes zvyklý, má ho rád a zároveň je obohaceno o potřebné vitamíny a minerální látky.
  • další doplňky jako jsou ochranné boty pro psa či pláštěnky

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuze k mazlíčkům: 0 příspěvků

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Další články

Video týdne

Taky se občas po práci cítíte tak, že si říkáte: ať mi všichni třeba vlezou na záda!? Dnes už prostě nic dělat nebudu...

Komentáře ke článkům

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Dobrý kontakt

Kvalitní krmivo K-9 pro spokojený psí život plný energie

Kvalitní krmivo pro psy K-9 je komplexní strava s…