Marinované žampióny

žampióny
0,2 l extra panenského olivového oleje
šťáva z jednoho středního citronu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce balzamika
2 lžičky třtinového cukru
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
pár snítek petrželky nebo koriandru


Marinované žampióny – postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme, chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a spolu s petrželkou nebo koriandrem nakrájíme najemno. Do skleničky od jogurtu dáme všechny přísady na dressing, pořádně utáhneme víčko a skleničkou řádně protřeseme, ať se všechny přísady pěkně spojí.

Žampióny zbavíme nohy, klobouk jenom přetřeme ubrouskem, abychom ho očistili, a houby nakrájíme na plátky. Naskládáme je do mísy, pokapeme částí marinády a vrstvíme do spotřebování veškerých ingrediencí. Mísu s marinovanými žampióny přetáhneme potravinářskou folií a zatížíme (například lahví) a uložíme do lednice odpočinout na jeden až dva dny.

Marinované žampióny výborně chutnají s opečenou bílou bagetou nebo celozrnným pečivem. Můžeme je podávat jako předkrm, nebo jako drobné občerstvení.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1659x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.