Lunární kalendář 26. srpen 2017 online

váhy

Měsíc prochází znamením Vah a je v přibývající fázi. Váhy mají vliv na kyčle, játra, krev, ledviny a močový měchýř. Pokud nemusíte, tak nedělejte žádná závažná rozhodnutí. Zkrášlujte sebe i svůj domov, máte dnes dobré estetické cítění.

Tento den má svátek Luděk.
Lunární den ve zkratce
Znamení
váhy
váhy
štír
štír
10:28
Fáze přibývající měsíc
Lunární den 6
Východ Měsíce 11:16
Západ Měsíce 22:19
Síla klesající
Živel vzduch
Orgány kyčle, ledviny, čištění krve, tělesné tekutiny
Barva žlutá
Energie mužská - neutrální
Kvalita dne vzdušný, světlý, teplý, plodný
Systém systém žláz
Živná kvalita tuk
Zahrada květ

Přibývající Měsíc je vhodný pro záležitosti, které jsou v růstové fázi vývoje, stejně jako pro nové začátky. Vše v tomto období roste rychleji.

ENERGIE DNE

Ve dnech Vah stojí v centru pozornosti harmonie ve vztazích s okolím i se sebou samým. Vládne upřímnost, estetika a kultivovanost. Reakce jsou citlivější. Je těžké být objektivní, ve vzduchu je cítit netrpělivost. Udělejte si čas na sebe, uvolněte se.. Můžete pocítit radost z krásy a možná vás zaplaví vlna kreativity. V kurzu jsou společenské akce, oslavy, obchodní jednání, seznamování i rande. Dnes nedělejte zásadní rozhodnutí, neřešte složité vztahové záležitosti. Je sklon k pochybnostem a váhání a proto můžete souhlasit se vším, co vám kdo nakuká. Snažte se vycházet s lidmi dobře, zapomeňte dnes na spory.

Co nás učí Měsíc ve Vahách:

Přijmout vše, co k nám v životě přichází, přijmout minulost, dávná zranění a křivdy, abychom mohli být v harmonii sami se sebou. Není jen černá a bílá barva, život má tisíce odstínů..

Bachova květová esence pro dnešní den: Scleranthus (Chmerek roční)

ZDRAVÍ

Váhy působí na kyčle, boky, močový měchýř a ledviny. Cokoli uděláte v tyto dny pro uvedené části těla, působí dvojnásob pozitivně, s výjimkou chirurgických zákroků v této oblasti. Všechno, co boky, ledviny a močový měchýř zatěžuje, bude působit dvojnásob škodlivěji.

Je snadné dnes dostat zánět močového měchýře a ledvin, dbejte na to, abyste tyto oblasti drželi v teple. Neostýchejte si dát večer do postele nahřívací podušku. Během dne hodně pijte, aby se měchýř a ledviny dobře pročistily. Pomáhá cvičení zaměřené na kyčelní oblast. Také by jste měli něco udělat pro čištění krve. Vhodné je pít bylinné čaje na čištění ledvin a krve. Doporučujeme Jančův ledvinový čaj. Sportujte, běhejte a cvičte cviky na boky a nohy.

Léčivá rostlina pro tento den: Růže a řebříček - růže v aromaoleji zharmonizuje energii, čaj z řebříčku posiluje ledviny

Domácí recepty na posílení ledvin


Lunární náramky

STRAVA

Ve dnech Vah tělo dobře zpracovává tuky. Někdo dnes snáší tučná jídla dobře, někomu vadí už pouhá vůně tuku. Pozorujte, jak jste na tom vy. Doporučujeme tuky v přírodní formě, jako jsou ořechy a různá semínka, v menším množství můžete i sladkosti. Vyzkoušejte podle ájurvédy nejvhodnější tuk pro člověka - přepuštěné máslo neboli ghí. Je den květu, proto do jídelníčku zařaďte květák, brokolici, artyčoky, kopr, mangold.
Pijte čistou vodu ve větším množství než ostatní nápoje. Dále jsou vhodné čaje na čištění krve a posílení ledvin a čaje z květů rostlin – měsíčkový, ibiškový, třezalkový, vhodný je také šípkový a mátový. Ve fázi přibývajícího Měsíce tělo vše lépe přijímá a ukládá do zásoby. Pokuste se celkově méně jíst, nepřejídejte se.

KRÁSA

Měsíc ve Vahách podporuje smysl pro krásu a estetiku. Navštivte kosmetický salon, dopřejte si péči o pleť, zkrášlující koupele, úpravu vlasů, manikúru, pedikúru. Udělejte si čistící pleťovou masku. Bojujte proti striím a celulitidě. Problémové partie masírujte hrubou žínkou ve směru hodinových ručiček, potom je natřete krémem nebo olejem na vypnutí tkáně.

Domácí recepty pro péči o pleť

Vhodné éterické oleje a vůně: růžový olej, růže, pižmo, pomeranč, jasmín

MAGIE

V přibývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na přivolání či podpoření čehokoliv, například lásky, vztahů, úspěchu, hojnosti a financí, plodnosti. Ve Vahách se čaruje především na přivolání sebevědomí, odvahy a moudrosti. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Váhy jsou vhodné pro větrání bytu, sklepa, vyvětrání peřin a matrací venku. Udělejte úklid ve spíži. Provádějte drobné opravy a domácí práce. Můžete vymalovat byt a natřít plot, barvy budou dnes dobře schnout. Umyjte okna, vyperte záclony, udělejte pořádek ve skříních a v prádelníku. Vyčistěte sklo a porcelán. Můžete zasazovat a opravovat okna a skleněné výplně. Ošetřete obuv i oděv impregnací. Zkrášlujte svůj příbytek, dnes máte velmi dobré estetické cítění. Při nákupech máte šanci pořídit sobě nebo svým blízkým nějakou krásnou věc. Potraviny nakupujte pouze k rychlé spotřebě, nic neskladujte, všechno se brzy kazí.

ZAHRADA

Dny Vah jsou dny květu s klesající silou. V přibývajícím Měsíci jsou od dubna do října. Počasí bývá větrné a teplé. Dny Vah jsou pro zahradnické práce neutrální, ani dobré ani špatné. Udělejte si pořádek v nářadí a zahradní technice, nabruste pilky a nože. V komoře proberte zavařeniny – pokud jsou některé napadeny plísní, vyhoďte je. Zlikvidujte také uskladněnou úrodu, která je napadena hnilobou. Dnes nezalévejte pokojové rostiny. Den je vhodný pro tyto zahradní činnosti, s ohledem na roční období a počasí:

  • Setí a sázení kvetoucích bylinek
  • Setí a sázení květin
  • Sázení květinových cibulek kvetoucích brzy na jaře (léto)
  • Hnojení květin pro pěkný květ
  • Sázení a šlechtění růží, péče o růže
  • Sklizeň hlíz a semen

6. lunární den

Jeho symbolem je Jeřáb. Je to pozitivní den, spojený s krásou, láskou, radostí, intuicí, vůněmi a zvuky. Dopřejte si aromatickou masáž, zapalte si vonnou tyčinku nebo aromalampu. Zkrášlovací a omlazovací kúra se nemine účinkem. Vesmírná energie se dnes projevuje skrze slovo, pronášejte tedy ta slova, která jsou pro vás užitečná. Žádné nadávky, pomluvy a soudy. Doporučuje se muzikoterapie. Zazvonilo vám dnes v uších? Pokud ano, znamená to, že jste v souladu s proudy kosmické energie, které k vám přicházejí. Při problémech s dýchcími cestami praktikujte dechovou jógu. Více o lunárním dni..