Lunární kalendář 20. prosinec 2014 online

střelec

Měsíc putuje ve znamení Střelce, je v ubývající fázi. Plánujte, obchodujte, investujte, cestujte, kontaktujte staré přátele. Dopřejte si masáž nohou, pedikúru, saunu nebo bylinnou koupel.

Tento den má svátek Dagmar.
Lunární den ve zkratce
Znamení
střelec
střelec
Fáze ubývající měsíc
Lunární den 28
Východ Měsíce 05:46
Západ Měsíce 15:08
Síla stoupající
Živel oheň
Orgány stehna, žíly, křížová kost, pohyblivost
Barva červená
Energie mužská - aktivní
Kvalita dne mírně teplý, suchý, plodný
Systém smyslové orgány
Živná kvalita bílkovina, ovoce
Zahrada plod

Ubývající Měsíc je příznivý pro všechny záležitosti, které jsou ve stadiu upevňování, zachování a dokončení. Omezuje růst a pomáhá odstranit vše, co je nežádoucí.

ENERGIE DNE

Dnes jsme přátelští, společenští, otevření, upřímní, bezstarostní, ale i nezodpovědní. Den je plný humoru a smíchu, vládne optimismus a nadšení. Je cítit neklid, člověka to někam táhne, nevydrží na jednom místě. Dostavuje se touha cestovat, vzdělávat se, poznávat nové lidi, ale také oprašovat stará přátelství. Nechybí elán do sportu a do učení se novým věcem. Ideální čas pro uzavírání nových obchodů, zakládání firem, pro investice, plánování a nové projekty. Svým optimismem přesvědčíte každého investora. Pozor ale na nediskrétnost a přílišnou otevřenost. Slova mohou také zranit. Dnes se dostane i na vášnivou lásku.

Co nás učí Měsíc ve Střelci:

Nadšení, ale i nespokojenost s určitými věcmi jsou hnacími motory pro změnu. Vyjádřete se od srdce a trefně právě tehdy, když to tak cítíte.

Bachova květová esence pro dnešní den: Agrimony (Řepík lékařský)

ZDRAVÍ

Střelec působí na kyčle, pánev, bedra, křížovou kost a kosti stehenní. Cokoliv pro tyto části těla uděláte dobrého, působí dnes dvojnásobně. Vyhněte se chirurgickým zákrokům v těchto místech. To, co stehna a prodlouženou páteř zatěžuje, působí škodlivěji než v jiných dnech.

Bolesti zad a v kříži dnes pocítíte silněji. Může se ohlásit ischias, křečové žíly, kyčle a stehenní části nohou. Nezatěžujte dnes tyto části těla. Vyvarujte se zvedání těžkých břemen a nepodnikejte dlouhé vycházky. Dbejte na teplé oblečení, počasí ve Střelci bývá proměnlivé. Dobře vám udělá masáž, pomůže uvolnit křečovitě stažené svaly. Výborná bude také střídavá sprcha studenou a teplou vodou. Bojujte proti celulitidě, dělejte posilovací cviky na nohy, cviky na stehna a boky. Trénujte rovnováhu a držení těla, chůzi po patách a po špičkách, po vnější i vnitřní straně chodidel. Vhodné je také plavání a běh. Odpočívejte s nohama nahoře.


Lunární náramky

STRAVA

Při ubývajícím Měsíci můžete jíst tak, jak jste zvyklí, váha se většinou nemění nebo mírně klesá. Pocit hladu nebývá silný. Dny Střelce mají ovocně-bílkovinnou výživovou kvalitu. Budete potřebovat více ovoce a bílkovin, než v jiných dnech. Pokud je dobře snášíte, tělo je dnes lépe zpracovává. Jestliže vám ovoce či bílkoviny nedělají dobře, potom je dnes z jídelníčku úplně vynechejte. Jezte ryby a drůbež, hrách, fazole, čočku, plodovou zeleninu. Ovoce jezte převážně dopoledne a nalačno, během dne pijte čerstvé ovocné šťávy a ovocné čaje. Můžete si udělat odlehčovací ovocný den a jíst pouze ovoce. Dnes si dopřejte i mléčné výrobky. Kořeňte jídla pikantním kořením. Jídelníček doplňte klíčky, semínky a ořechy.
Je den plodu, proto doporučujeme:

  • zeleninu: cibuli, cuketu, dýni, fazole, hrách, čočku, kukuřici, lilek, meloun, okurky, papriky, rajčata, ze semínek ořechy, slunečnicová semínka
  • ovoce: jablka, hrušky, lesní plody, ananas, jahody, kdouloň, kiwi, maliny, mango, meruňky, papája, pomeranč, rybíz, švestky, třešně, víno

Fáze ubývajícího Měsíce podporuje vylučování jedů z těla, čistí se krev. Pokud se chcete pročistit, pijte čistící čaje a provádějte každý den masáž celého těla vhodným olejem.

Léčivá rostlina pro tento den: Kopřiva – šťáva a čaj z kopřivy čistí krev

KRÁSA

Udělá vám dobře sauna, teplé koupele a masáže, uvolní se ztuhlé svaly a klouby. Běžte na pedikúru a nechte si udělat masáž chodidel. Prospěje vám teplá lázeň na nohy. Do vody přimíchejte koupelovou sůl. Odstraňujte zrohovatělou kůži, chodidla pak ošetřete vhodným krémem a odpočívejte s nohama nahoře. Účinné budou čistící masky na obličej a dekolt a detoxikační a lymfatické masáže. Ošetřujte popraskané žilly na stehnech. Bojujte proti celulitidě.

Domácí recepty v péči o nohy

Vhodné éterické oleje a vůně: santal, eukalyptus, vanilka, fialka, rozmarýn, zázvor, jalovec

MAGIE

Při ubývajícím Měsíci se provádějí rituály a kouzla na zbavení se různých zlozvyků, nadváhy, negativního působení od druhých lidí, na zlikvidování nemocí, prodej něčeho, na odpoutání se od vztahu, který nechceme, tedy veškerá kouzla k odvrácení, oddělení, odstranění či konci čehokoliv špatného nebo nechtěného. Střelec je vhodný pro odstranění spirituálních problémů, konfliktů, podlosti a malichernosti. Vyberte si kouzlo..

DOMÁCNOST

Vyčistěte krby, kamna, komíny. Vykuřte místnosti vonnými tyčinkami či pryskyřicovými vykuřovadly. Vhodná je sušená šalvěj, kterou necháte v místnosti doutnat. Vše nepotřebné a staré spalte. Oheň vám pomůže při úklidu.

ZAHRADA

Dny Střelce jsou dny plodu a přechod mezi stoupající a klesající silou. V ubývajícím Měsíci jsou od prosince do června. Počasí bývá teplé a suché. Nedoporučuje se odstraňování plevele, sekání trávy, sázení salátu a stavební práce na zahradě. Dny Střelce jsou příznivé pro tyto práce, s ohledem na roční období a počasí:

  • Sázení zeleniny na semeno
  • Sázení brambor, cibule a mrkve
  • Sběr semen, řezání květů
  • Řez a průklest ovocných stromů a keřů
  • Výsev trávy, obilí a kukuřice
  • Hnojení obilí, ovoce a zeleniny
  • Obrana proti škůdcům žijícím na povrchu země
  • Sklizeň zeleniny, ovoce, okopanin
  • Konzervování a zmrazování ovoce a zeleniny
  • Malířské a natěračské práce v přírodě

 

28. lunární den

Symboly tohoto dne jsou Karma a Lotos. Dnes můžeme poznat a pochopit cíl našeho života a také ho dosáhnout. Otevírají se čakry, snažte se proto dnes co nejvíce očišťovat své tělo, emoce i mysl. Můžete prožít duchovní prozření! Dnes mají svůj den věštkyně, jasnovidci a lidé zabývající se parapsychologií a ezoterikou. Je vhodný den pro práci se sny. Díky nim můžete pochopit, co se s vámi právě děje. Pokud ve snu létáte, jste na vysoké energetické úrovni. Zkuste prožít lucidní snění. Skvělý den je na koupi domu či jeho opravu. Oči budou dnes přecitlivělé, chraňte je před ostrým světlem, omezte práci s počítačem a koukání na televizi. Více o lunárním dni..