Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

5987798472_b500ba5687

Italská kuchyně - 2. část - hlavní jídla

Italská kuchyně je typická jednoduchostí, lehkostí a svěžestí. Italové se zaměřují především na pokrmy z těstovin, zeleniny, ryb, mořských plodů a masa, asi nejvyhlášenějšími italskými pochoutkami jsou: pizza, špagety a rizoto. V tomto článku se zaměříme na hlavní jídla, ale m...


Dnes jsme pro Vás vybrali

čaj_1

Čaj z celíku zlatobýlu na močové cesty, klouby i exém

Čaj se používá jako léčivý prostředek na ledviny a močový měchýř. Je močopudný, rozpouští ledvinové kaménky. Pije se na jaře jako součást jarní očistné kúry. Užívá se při dně a revmatismu, zevně na špatně se hojící rány a exémy. Nať a květ celíku se sbírá těsně před rozkvětem....

Jestřabina lékařská /Galega officinalis/

čeleď:bobovité Jestřabina lékařská – popis Jestřabina lékařská je vytrvalá, až 120 cm vysoká léčivá bylina. Lodyhy přímé, četné, nevětvené nebo dole větvené, lysé, jemně a mělce rýhované. Listy s 5 až 9 páry lístků, které jsou kopinaté, podlouhlé až čárkovité, špičaté, c...

Houbové lasagne

1 balení lasagní 1 velká cuketa 200 g hříbků 3 lžíce másla 3 lžíce špaldové mouky 4 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 0,5 l nízkotučného mléka 150 g sýra Houbové lasagne – postup přípravy Nejprve si připravíme bešamel. Ve větší pánvi...

Ucho Jidášovo /Hirneola auricula – judae/

▪ Ucho Jidášovo - vzhled Plodnice jsou 2 - 7 cm široké s rosolovitou dužinou, dosti tence lupenité, téměř průsvitné, žilkovité a vzhledem jsou podobné ušnímu boltci. Za suchého počasí tvrdnou. Jidášovo ucho má žlutohnědou barvu a drobné šedivé chloupky na vnějším povrchu. V...