Lívance bez kynutí

500 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 lžíce cukru krupice
2 vejce
½ prášku do pečiva
špetka soli
šlehačka
cukr moučka
džem


Lívance bez kynutí – postup přípravy

Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a solí. Žloutky oddělíme od bílků a zapracujeme je do sypké směsi. Přidáme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, opatrně jej vmícháme do těsta na lívance a těsto necháme pár minut odpočinout.

Z těsta tvoříme lívance nebo použijeme lívanečník a klademe je do rozehřátého oleje, kde je opékáme z obou stran do zlatova.

Šlehačku vyšleháme s cukrem dotuha, hotové lívance potřeme džemem a šlehačku dáme na něj.

Tip: Místo džemu můžeme na lívance bez kynutí použít např. švestková povidla, nutelu nebo čerstvé ovoce (borůvky, maliny, jahody,…).


Stáhnout v PDF

Přečteno: 18166x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte