Listové těsto

Těsto 1

250 g másla
250 g hladké mouky

Těsto 2

sůl
4 lžíce octové vody
250 g hladké mouky
1 vejce


Listové těsto – postup přípravy

Na přípravu listového těsta potřebujeme dva druhy těst, které spolu smícháme. První těsto je jednoduché: prosejeme mouku a přidáme do ní máslo. Spojíme a prohněteme. Druhé těsto připravíme tak, že si nejprve odměříme několik lžic teplé vody, které okyselíme octem. Prosejeme si mouku, přisolíme ji, přidáme do ní celé vejce a podle potřeby zředíme trochou ochucené vody. Z této směsi také prohněteme těsto. Pomoučíme si vál a rozválíme na něm druhé těsto. Do něho poté zabalíme první těsto a dáme na 15 minut uležet do ledničky. Po vyndání je opět dáme na vál a z obou těst vyválíme placku, kterou přehneme na polovinu a poté ještě na čtvrtinu. Takhle přeložené ho zabalíme do ubrousku a dáme do ledničky. Celý postup po 15 minutách ještě dvakrát zopakujeme. Pak již bude listové těsto připravené k pečení.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1280x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.