Lišky na smetaně

400 g lišek
200 ml smetany
1 mrkev
1 petržel
½ celeru
1 cibule
máslo
2 lžíce hladké mouky
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
cukr
olej
ocet

Lišky na smetaně – postup přípravy

V hrnci na troše oleje rozpustíme asi lžíci másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do hrnce a na cibuli orestujeme. Zakápneme trochou octa, zamícháme a přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, cukr a podle chuti ještě ocet. Podlijeme trochou vody a dusíme, dokud nejsou lišky téměř měkké.

Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k liškám a povaříme alespoň 10 minut. Na závěr ještě případně dochutíme.

Lišky na smetaně podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.

Tip: Část smetany můžeme nahradit zakysanou smetanou, místo octa můžeme použít citrónovou šťávu.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1484x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte