Výživové hodnoty jáhel

Jáhly jsou výživné a plné prospěšných látek. Jsou bohaté především na minerály. Najdeme v nich zinek, fosfor, železo, draslík, měď a hořčík. Obsahují také vlákninu. Dodají nám i vitamín B1 a B2. Z těchto látek mají jáhly vysoký podíl zejména železa, vitamínu B a fosforu.

Energetická a výživová hodnota na 100 g vařených jáhel:

Energie: 118,9 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 24 g
Tuky: 1 g
Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme do něj předem připravené jáhly. Přidáme asi třetinu másla, špetku soli a na mírném plamenu uvaříme do...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte