Výživové hodnoty jáhel

Jáhly jsou výživné a plné prospěšných látek. Jsou bohaté především na minerály. Najdeme v nich zinek, fosfor, železo, draslík, měď a hořčík. Obsahují také vlákninu. Dodají nám i vitamín B1 a B2. Z těchto látek mají jáhly vysoký podíl zejména železa, vitamínu B a fosforu.

Energetická a výživová hodnota na 100 g vařených jáhel:

Energie: 118,9 kcal
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 24 g
Tuky: 1 g
Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Jáhlová kaše s jablky a skořicí

Jáhlová kaše - recept Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte