Skladování jáhel

Jáhly skladujeme na suchém a studeném místě. Ideální teplota je do 25 °C. Pokud udeřila silná horka, jáhly raději schovejme do lednice. Obecně platí, že již otevřené balení jáhel neskladujeme příliš dlouho. Zrníčka mají poté tendenci hořknout. Uvařené jáhly skladujeme v chladničce, ideálně je ale spotřebujme co nejdříve.

Pokud chceme mít jáhly uvařené co nejdříve, můžeme je předem na několik hodin ponořit do studené vody. 

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Jáhlová kaše s jablky a skořicí

Jáhlová kaše - recept Jáhly třikrát spaříme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Poté je dáme vařit do mléka, což trvá asi 20 minut. Pokud se během vaření všechna tekutina vyvaří, opatrně přilijeme trochu mléka....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte