Skladování jáhel

Jáhly skladujeme na suchém a studeném místě. Ideální teplota je do 25 °C. Pokud udeřila silná horka, jáhly raději schovejme do lednice. Obecně platí, že již otevřené balení jáhel neskladujeme příliš dlouho. Zrníčka mají poté tendenci hořknout. Uvařené jáhly skladujeme v chladničce, ideálně je ale spotřebujme co nejdříve.

Pokud chceme mít jáhly uvařené co nejdříve, můžeme je předem na několik hodin ponořit do studené vody. 

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme do něj předem připravené jáhly. Přidáme asi třetinu másla, špetku soli a na mírném plamenu uvaříme do...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte